joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Liliana Waas: „Aradul va inaugura două mari spații verzi și pregătește reamenajarea Falezei Mureșului”

  de - | 16 februarie 2023, 3:58 PM | Comunicate contra cost

  0

  Parcurile, spațiile verzi și aspectul frumos al orașului au fost subiectele abordate de consilierul municipal PNL Liliana Waas. Aceasta a spus că două spații verzi de mari dimensiuni vor fi deschise pentru public anul acesta.

  „Aspectul frumuseții și al sănătății orașului este o preocupare pe care ne-o asumăm și o susținem ca prioritară în investițiile aprobate. Prin bugetul din 2023 susținem finalizarea unor lucrări la investițiile verzi din orașul nostru și punem bazele demarării unor proiecte noi pe care toți arădenii și le doresc. Astfel, vor continua și vor fi finalizate lucrările din zona Mărului, unde se amenajează un amplu proiect de agrement, sport și mișcare, cu mai multe facilități verzi, terenuri de sport, luciu de apă și un acces facil pentru iubitorii petrecerii timpului în aer liber. De asemenea, în zona 300, în Micalaca, lucrările la parcul amenajat în zonă sunt, practic, finalizate, urmând să fie realizate ultimele finisaje și efectuată recepția finală. În acest fel, sperăm ca, până la sfârșitul anului, să avem două noi zone verzi importante pentru arădeni”, a declarat Liliana Waas.

  Se lucrează pentru proiectul de amenajare a zonei Malului Mureșului, de la Parcul Europa până la Podul Decebal, unde documentația tehnică este în curs de finalizare. Se dorește amenajarea unei zone de promenadă și de mișcare pentru arădeni, legată de alte două zone consacrate spațiilor verzi în municipiul nostru și anume, parcul Mihai Eminescu și Parcul Torok Zsolt.

  „În Parcul Eminescu vom păstra specificul locului, vom conserva toate resursele existente și vom aduce și unele îmbunătățiri, care să sporească frumusețea și confortul acelui loc. În Parcul Torok Zsolt intenționăm să îmbunătățim zona de joacă pentru copii, dar și să o extindem cu noi facilități care să vină în întâmpinarea copiilor, a părinților și bunicilor care apreciază atât de mult acest loc” a spus consiliera municipală PNL.

  Aceste proiecte se află în pregătire pentru depunerea unor cereri de finanțare la Regiunea de Dezvoltare Vest, în cadrul Programului de Dezvoltare Regională Vest. De asemenea, se lucrează pentru amenajarea unor parcuri noi în cartierele Aurel Vlaicu și Confecții.

  Liliana Waas a vorbit și despre amenajarea zonei de lângă Sala Polivalentă, „un proiect drag sufletului meu, conceput să aducă exact verdele și frumusețea pe care o doresc pentru Arad”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.