sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Liceul Special Sfânta Maria din Arad, gazda festivității de premiere a concursului „Datini și obiceiuri multiculturale de Crăciun și Anul Nou”

  de Andrada Bobiș | 17 februarie 2023, 8:42 AM | Educaţie

  0

  Joi, 16 februarie, la Liceul Special Sfânta Maria din Arad a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au participat la Concursul Internațional intitulat „Datini și obiceiuri multiculturale de Crăciun și Anul Nou” – un proiect inițiat de prof. Biț Lavinia și de prof.Kiss Eniko, de la Liceul cu Program Sportiv Arad, alături de Vaida Margareta și prof. Petcoviciu Oana de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”.

  Concursul la care anul acesta au participat un număr de 450 de elevi din mai multe județe ale țării se află la cea de-a III-a ediție.

  Vocea care a deschis oficial această festivitate de premiere, ce a avut loc la Liceul Special Sf. Maria din Arad, a fost chiar a invitatului de onoare – cu prezența în online- Lixandru Florin, secretar Preuniversitar al Ministerului Educației:
  „Consider că rolul nostru de dascăl este de-a forma elevul în spiritul admirației și transmiterii tradițiilor și obiceiurilor. Impresionant este că au participat în număr foarte mare elevi din mai multe colțuri ale țării și nu numai, ceea ce înseamnă că proiectul a avut un mare succes. Doresc ca acest proiect să se extindă și la nivel național, astfel încât copiii să nu uite valorile tradițiilor românești”.

  „Scopul principal al acestui proiect este de-ai determina pe copii să cerceteze și să iubească datinile românești”, a mai adăugat cu modestie Lixandru Florin, iar în încheierea intervenției online i-a felicitat pe toți cei implicați în acest proiect și a amintit un lucru important: să nu uităm că toți suntem datori de a transmite copiilor aceste valori ale neamului românesc.

  Apoi a luat cuvântul – tot cu prezență în online – Georgescu Daniel, inspector la catedra de Limba și Literatura Română din cadrul Ministerului Educației, care i-a felicitat pe toți elevii participanți și a apreciat inițiativa acestui proiect deosebit care se dorește a fi pe viitor un proiect de o mai mare amploare. În online a mai fost și Coraș Janina – inspector școlar general adjunct.

  Prezenți în sală au fost mai mulți invitați de onoare: Mariana Tipei- inspector școlar pentru educația timpurie , Moler Camelia – inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, Milecovici Zagorka – inspector școlar pentru învățământul special, Kuschausen Cristina – inspector școlar pentru disciplina limba și literatura română, Ramona Lile – Universitatea Aurel Vlaicu, Moțiu Alina director Liceul Sportiv Arad, precum și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Bulbuc Ionel.

  Universitatea „Aurel Vlaicu” și ISJ Arad sunt parteneri în acest proiect, iar președintele concursului a fost prof. univ. dr. Pădureanu Alina.

  Elevii desemnați ca fiind câștigători au primit diplome, iar prezența în sală a fost numeroasă cu mulți invitați de onoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.