luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  „Leviatan”, un film nominalizat la Oscar, la Cinema Arta

  de Special Arad | 4 aprilie 2018, 4:44 PM | Cultură | Film

  0

  (foto: Variety)

  Cinema Arta ne aduce pe ecran, vineri, 6 aprilie, de la ora 20, al patrulea lungmetraj al regizorului Andrei Zvyagintsev, un film nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin și considerat de mulți critici ca fiind una din capodoperele cinematografiei rusești contemporane.

  Adaptând pilda lui Iov, LEVIATAN tratează tema nesiguranței oamenilor într-o țară coruptă unde legea mafiei conferă o dimensiune mitologică luptei pentru dreptate. O dramă socială actuală, dar și o reflecție asupra condiției umane, filmul reprezintă o experiență cinematografică care continuă și după ieșirea din sală.

  Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes în 2014, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu și a fost nominalizat la premiul Palme d’Or.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

  Preț bilete:
  – 10 lei întreg
  – 7 lei redus (pentru elevi, studenți și pensionari)

  Leviatan este o reinterpretare a legendei biblice a lui Iov, repovestită ca un conflict între un simplu mecanic și un primar corupt. Personajul principal este un mecanic (Alexei Serebriakov) dintr-un orășel situat în Peninsula Kola, în nord-vestul Rusiei, care îl înfruntă cu toate puterile sale pe primarul (Roman Madianov) care a pus ochii pe terenul său.

  Regia: Andrei Zvyagintsev
  Cu: Vladimir Vdovichenkov, Roman Madyanov, Elena Lyadova
  Durata: 140 min
  AP12 – Acordul părinților pentru copii sub 12 ani

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.