joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Legenda televiziunii americane Norman Lear a murit la vârsta de 101 ani

  de Special Arad | 6 decembrie 2023, 8:30 PM | Internaţional

  0

  Norman Lear / captură video ET Vault

  Scenaristul, producătorul și dezvoltatorul Norman Lear, care a revoluționat comedia americană cu seriale îndrăznețe și extrem de populare la începutul anilor ’70, precum „All in the Family” și „Sanford and Son”, a murit la vârsta de 101 ani, scrie G4Media.

  Publicistul lui Lear a confirmat pentru Variety că acesta a murit la locuința sa din Los Angeles din cauze naturale. O slujbă privată pentru familia apropiată va avea loc în zilele următoare.

  „Vă mulțumim pentru emoționanta revărsare de dragoste și sprijin în onoarea minunatului nostru soț, tată și bunic”, a declarat familia lui Norman Lear într-un comunicat.

  „Norman a trăit o viață de creativitate, tenacitate și empatie. El a iubit profund țara noastră și a petrecut o viață întreagă ajutând la păstrarea idealurilor sale fondatoare de justiție și egalitate pentru toți. Să-l cunoaștem și să-l iubim a fost cel mai mare dintre daruri. Vă rugăm să ne înțelegeți în timp ce plângem în privat în celebrarea acestei ființe umane remarcabile.”

  Norman Lear a susţinut întotdeauna că formula de bază pentru comediile sale se reduce întotdeauna la esenţial: „Să-i faci să râdă”.

  Printre realizările lui Norman Lear pe marele ecran se numără scenariile pentru „Come Blow Your Horn” (1963); „The Night They Raided Minsky’s” (1968); „The Thief Who Came to Dinner” (1971); „Stand By Me” (1986) şi „The Princess Bride” (1987), ambele regizate de fostul coleg de scenă din „All in the Family” Rob Reiner; şi „Fried Green Tomatoes” (1991). A scris şi regizat comedia acidă din 1971 despre industria tutunului „Cold Turkey”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.