Le Figaro și AFP: „Mai mult de 3000 de persoane au bruceloză în China, după ce în 2019 o bacterie a fost scăpată dintr-o uzină biofarmaceutică”

  de Special Arad | 18 septembrie 2020, 6:09 PM | Internaţional

  0

  Mai mult de 3.000 de persoane au bruceloză în nord-vestul Chinei, după ce în 2019 o bacterie a fost scăpată dintr-o uzină biofarmaceutică care producea vaccinuri pentru animale, au indicat autorităţile, scriu AFP şi Le Figaro.

  Bruceloza este o afecţiune transmisă de animal sau de produsele de origine animală. În general, nu este contagioasă de la om la om. Dar poate provoca febră, dureri articulare şi de cap.

  Un total de 3.245 de persoane au fost testate şi diagnosticate pozitiv cu bacteria, o cifră stabilită ca urmare a testelor realizate de la incident, potrivit autorităţilor sanitare din Lanzhou, capitala provinciei Gansu. Ele au precizat că nu a fost constatat niciun caz de transmitere comunitară.

  Un laborator public din oraş a folosit în iulie-august 2019 un dezinfectant expirat în timpul producţiei de vaccinuri anti-bruceloză destinate animalelor, au indicat marţi autorităţile.

  Prin urmare, sterilizarea a fost incompletă şi bacteria a fost mereu prezentă în emisiile de gaz ale companiei – Uzina biofarmaceutică din Lanzhou pentru creşterea de animale.

  Acest gaz contaminat s-a răspândit prin aer până la Institutul de Cercetări Veterinare din vecinătate, unde a infectat aproape 200 de persoane în decembrie.

  Biroul de sănătate din Lanzhou a indicat vineri că bacteria provine în general de la ovine, bovine sau porci. Laboratorul şi-a cerut scuze anul acesta şi a rămas fără autorizaţia de a produce vaccinuri contra brucelozei. Bolnavii vor primi compensaţii financiare începând din octombrie, potrivit autorităţilor din Lanzhou.

   

  Sursa foto: CNN

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.