joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Lazăr Faur: „Oricâte probleme vor fi, sănătatea rămâne pe primul loc”

  de - | 24 noiembrie 2022, 5:52 PM | Comunicate contra cost

  1

  Modul în care au fost utilizate cele 15 milioane de lei cu care a contribuit Primăria Arad la finanțarea Spitalului Județean a fost subiectul principal abordat de viceprimarul Lazăr Faur în cadrul conferinței de presă a PNL Arad.

  „Am spus în repetate rânduri, sănătatea este prioritară pentru noi. Vreau să fac pe scurt câteva clarificări cu privire la contribuția noastră la finanțarea Spitalului Județean, care deservește în principal arădenii din municipiu.

  Împreună cu colegii liberali din Consiliul Local Municipal, ținând cont de toate greutățile, am hotărât că spitalul trebuie susținut financiar. Pe baza protocolului cunoscut, am alocat 15 milioane de lei. Vreau să clarificăm cum au fost cheltuiți acești bani. Pentru secțiunea de funcționare, este prima dată după mult timp când dăm bani, am virat 10 milioane de lei. Din aceștia, 3,3 milioane au costat energia electrică, termică și gazele, 1 milion de lei a costat apa, canalizarea și colectarea gunoiului, 5,1 milioane de lei au costat serviciile de dezinfecție, dezinsecție și curățenie. 544 000 lei au fost folosiți pentru reparații la secția de boli infecțioase, UPU și Matern. Diferența de 3 milioane de lei pentru funcționare va acoperi aceste servicii până la finalul anului.

  Pe lângă acestea, participăm la lucrări pentru dezvoltarea spitalului. Vă spun câteva investiții: reparații ale instalației electrice ATI, în jur de 1 milion de lei, protecție la trăsnet la clădirea de pe Episcopiei, o centrală termică la Centrul de Sănătate Mintală, rampe orizontale la mai multe secții. În concluzie, folosim finanțarea pentru a sprijini Spitalul Județean atât în ceea ce privește cheltuielile cât și dezvoltarea. Oricâte probleme vor fi, sănătatea rămâne pe primul loc”, a declarat Lazăr Faur.

  Viceprimarul PNL a făcut referire și la proiectul pilot pentru masa caldă în școli, de care vor beneficia 1547 de elevi. Este vorba despre elevii de la școlile gimnaziale Ilarion Felea, Iosif Moldovan, Liceul Tehnologic Francisc Neuman și școala gimnazială Adam Nicolae. Alocația este de 15 lei pe zi pentru fiecare elev, banii provin din surse guvernamentale prin program împotriva abandonului școlar. În municipiu, programul a început din 2018, apoi s-a dezvoltat prin includerea altor școli iar acum se extinde.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.