Lazăr Faur: „10 noi proiecte pentru Arad!” (P)

  de - | 23 March 2023, 6:56 PM | Comunicate contra cost

  0

  Infrastructura, educația, parcurile, transporturile și reabilitarea termică sunt doar câteva domenii vizate de liberali pentru investiții majore demarate de municipalitate și sprijinite de consilierii PNL!

  În cadrul conferinței de presă de astăzi, în perspectiva deschiderii Programului Regional Vest 2021-2027, liberalii au vorbit despre un set de proiecte privind unele investiții necesare în municipiul Arad.

  Proiectele respective au fost demarate și sunt în diverse stadii de elaborare, urmând ca la finalizarea acestora să primească și susținerea politică necesară aprobării în CLM.

  Conform viceprimarului Lazăr Faur, cele mai importante proiecte avute în vedere sunt următoarele:

  Reamenajarea zonei Malului Mureșului de la Parcul Europa și până la Podul Decebal, reîmprospătarea Parcului Mihai Eminescu și refacerea Parcului Torok Zsolt, vor fi incluse într-un singur proiect, menit să rezolve, urbanistic și estetic, zona verde din Centrul Municipiului Arad.

  Pentru că se dorește încă o zonă pietonală în Municipiul Arad, liberalii pregătesc un proiect și pentru transformarea și amenajarea Pieței Avram Iancu într-o zonă destinată pietonilor, teraselor și petrecerii timpului liber.

  S-a vorbit, de asemenea, despre două proiecte mari pentru infrastructura de transport public, refacția liniei de tramvai în zona Făt-Frumos și achiziționarea a 6 tramvaie noi și refacția liniei de tramvai pe două tronsoane în zona Micălaca, pe Renașterii și în zona 300.

  Un proiect deosebit de important pentru infrastructura scolara este, conform viceprimarului, realizarea Campusului Preuniversitar Tehnologic. Cu privire la acest obiectiv, prim-vicepreședintele PNL Arad, Lazăr Faur, ne-a declarat că

  “Pentru acest campus am obtinut deja o finantare de peste 17 milioane de lei din PNRR. In completarea acestei finantari, pregătim două proiecte pentru Programul Regional, unul de reabilitare a clădirii principale de la LTCPM si unul pentru dotarea cu mobilier, aparatură si echipamente școlare a noului campus” susține Lazăr Faur

  Următorul proiect despre care s-a vorbit la conferința de presă se referă la reabilitarea termică a unor unitati scolare, in functie de nevoile care exista in municipiul Arad, in completarea finantarilor deja obtinute prin PNRR pentru 6 scoli din orasul nostru. Tot in scopul reabilitarii termice, pregatim un proiect pentru blocurile de locuinte de pe arterele principale, care va completa lotul de 28 blocuri pentru care există deja finantare.

  Pentru infrastructura culturală este pregătit un proiect de reabilitare a interiorului Teatrului Clasic Ioan Slavici. Acest proiect este menit sa continue reabilitarea unei cladiri emblematice a orasului nostru, care a fost renovata in exterior, tot printr-o finantare obtinuta de la ADR Vest.

  De asemenea, se are în vedere și reabilitarea Teatrului de Marionete.

  „Un proiect deosebit de interesant, în opinia liberalilor, pe care vor să îl promoveze, este realizarea HUB-ului cultural Marta. Pornind de la traditia industriala a Aradului si pana la oferirea unui cadru stimulator pentru energiile creative din zona artelor experimentale sau neconventionale, acest hub cultural va fi un concept generos si dinamic pe care-l dorim realizat”. a încheiat viceprimarul Lazăr Faur.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.