Laura Codruța Kovesi s-a întâlnit ieri cu Zelenski, la Liov. „În timp de război, corupția este trădare”

  de - | 4 March 2023, 9:07 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video Facebook, Володимир Зеленський)

  Conferința United for Justice s-a desfășurat la Liov, oraș din vestul Ucrainei, aproape de granița cu Polonia. Tema centrală a discuțiilor s-a concentrat pe mecanismele de tragere la răspundere a Rusiei pentru crimele comise în Ucraina. Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a mers ieri la Liov, iar vizita sa a fost făcută publică abia astăzi. Aceasta a susținut un discurs în care a vorbit despre sprijinul EPPO pentru Ucraina, scrie Biziday.

  În discursul său, doamna Kovesi a lăudat poporul ucrainean care „cu puterea voinței lor, ne-a apărat pe toți” și a dat asigurări că Rusia va fi trasă la răspundere pentru “ororile agresiunii sale. (…) Există un fapt pe care nu îl pot ignora: Federația Rusă deportează mii de copii ucraineni. (…) Sunt aici pentru a lua atitudine împotriva noului avatar al răului radical”.

  Șefa Parchetului European a afirmat că instituția pe care o conduce va sprijini autoritățile ucrainene cu investigații privind fraudele care afectează interesele financiare ale UE, prin stabilirea unui cadru pentru cooperarea cu autoritățile de Kiev, deoarece „în timp de război, corupția este trădare”.

  „În zilele următoare, colegi mult mai calificați vor expune ororile agresiunii rusești. Veți discuta despre cum să îi tragem la răspundere pe autorii tuturor acestor crime. Există un fapt pe care nu îl pot ignora: Federația Rusă deportează mii de copii ucraineni. Da, deportează! Doar acest fapt ne duce cu gândul la cele mai întunecate ore ale istoriei europene”, a declarat Kovesi, potrivit HotNews.

  Surse: biziday.ro, hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.