joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lansarea proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”

  de Special Arad | 25 aprilie 2018, 11:18 AM | Cultură

  0

  Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” lansează un nou proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național sub titulatura „Biblioteca de literatură arădeană de azi”.

  Proiectul este dedicat scriitorilor și cititorilor și are ca scop punerea în valoare a autorilor de literatură contemporană din Arad, prin promovarea acestora în mediul online. În atingerea acestui scop, proiectul va genera:

  • o baza de date accesibilă online cu autorii arădeni contemporani și nu numai
  • o platformă de auto-publicare online (și aplicație web de ebook-uri) asociată unui atelier de auto-publicare și de folosire a platformei
  • o serie de evenimente, întâlniri autor-public, cu scopul de promovare a autorilor și a produselor realizate în cadrul proiectului

  Proiectul se va derula timp de aproape șapte luni, în perioada aprilie – octombrie 2018, toate produsele, serviciile și evenimentele realizate în cadrul acestuia urmând să fie gratuite și cu acces liber.

  Toate amănuntele legate de derularea proiectului se vor regăsi în pagina oficială de pe site-ul bibliotecii la http://bibliotecaarad.ro/literatura-aradeana, pe pagina de Facebook dedicată, precum și prin intermediul comunicatelor de presă care vor marca fiecare etapă în parte.

  Cu această ocazie lansăm un apel către toți cei care sunt parte a scenei literare arădene (autori, editori, critici sau publicul avizat) de a susține și a se implica în prima etapă a acestui proiect: crearea bazei de date cu autorii arădeni contemporani.

  Baza de date va fi accesibilă pe platforma de Bibliotecă digitală a instituției de la adresa http://digitizare.bibliotecaarad.ro/lod/s/literatura și are un caracter dinamic, flexibil și deschis, putând fi modificată și completată în mod constant de echipa de implementare a proiectului pe baza bibliografiilor existente dar și a feedback-ului din exterior. Pentru acesta, platforma are un formular de colectare a informațiilor unde cei care doresc să se implice pot aduce completări în baza de date la: http://digitizare.bibliotecaarad.ro/lod/s/literatura/page/colectare. De asemenea, datele adunate vor fi coroborate, pe cât posibil, cu informații adunate direct de la autori. Mai multe detalii pot fi regăsite pe pagina oficială a precizat Marius Stoica, coordonatorul proiectului.

  ***Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.