Laboratorul fARAD continuă cu cea de-a șasea ediție și se va desfășura online

  de Special Arad | 29 August 2021, 5:18 PM | Cultură | Film

  0

  Selecția oficială a documentarelor fARAD 8 va fi completată de o discuție live cu Adina Pintilie, Radu Muntean și Mircea Cantor, un nou „Salon Insula 42”, iar Laboratorul fARAD continuă cu cea de-a VI-a ediție și se va desfășura online.

  Festivalul de film documentar fARAD își recâștigă profilul internațional la această ediție, prezentând între 2 și 5 septembrie, o selecție eclectică de filme arondate unei teme cum nu se poate mai fierbinte: Libertatea.

  Programul festivalului, AICI.

  Laboratorul fARAD, ajuns la cea de-a șasea ediție, reprezintă un punct fierbinte de întâlnire al tinerilor cineaști cu profesioniști din industria cinematografică. Păstrând formatul de anul trecut, laboratorul va avea loc în format online, vineri, 3 septembrie, unde vor fi prezentate și analizate trei proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare:

  •  Arma supremă, cu participarea regizorului Dragoș Turea și a producătorului Marian Crișan;
  •  Love Lines, cu participarea regizoarei Isabela von Tent și a producătoarei Irina Malcea;
  •  Viitor luminos, cu participarea regizoarei Andra Popescu și a producătoarei Monica Lăzurean Gorgan.

  Sesiunile de feedback creativ vor fi susținute de Dana Bunescu (monteur, sound designer), Laurențiu Damian (regizor) și de echipa creativă a festivalului, reprezentată de Corina Șuteu (președinte) și Mihai Chirilov (consultant artistic).

  Despre experiența participării la două sesiuni, în 2016 și în 2017, regizoarea Andra Tarara spune: „fARAD Lab a fost pentru mine unul dintre contextele alea câteva, cele mai importante, din a căror energie îmi mai iau resursele și astăzi. Într-un fel, de-acolo a început totul pentru mine. Pe lângă niște piste de pornire pentru construcția a ceea ce a devenit mai târziu O moarte în familia mea, poate și mai important, am primit validare, încredere, susținere. fARAD Lab a durat pentru mine patru zile concentrate în 2016, încă vreo opt în 2017, și încă vreo patru ani de-atunci încoace”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.