duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Laboratorul fARAD continuă cu cea de-a șasea ediție și se va desfășura online

  de Special Arad | 29 august 2021, 5:18 PM | Cultură | Film

  0

  Selecția oficială a documentarelor fARAD 8 va fi completată de o discuție live cu Adina Pintilie, Radu Muntean și Mircea Cantor, un nou „Salon Insula 42”, iar Laboratorul fARAD continuă cu cea de-a VI-a ediție și se va desfășura online.

  Festivalul de film documentar fARAD își recâștigă profilul internațional la această ediție, prezentând între 2 și 5 septembrie, o selecție eclectică de filme arondate unei teme cum nu se poate mai fierbinte: Libertatea.

  Programul festivalului, AICI.

  Laboratorul fARAD, ajuns la cea de-a șasea ediție, reprezintă un punct fierbinte de întâlnire al tinerilor cineaști cu profesioniști din industria cinematografică. Păstrând formatul de anul trecut, laboratorul va avea loc în format online, vineri, 3 septembrie, unde vor fi prezentate și analizate trei proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare:

  •  Arma supremă, cu participarea regizorului Dragoș Turea și a producătorului Marian Crișan;
  •  Love Lines, cu participarea regizoarei Isabela von Tent și a producătoarei Irina Malcea;
  •  Viitor luminos, cu participarea regizoarei Andra Popescu și a producătoarei Monica Lăzurean Gorgan.

  Sesiunile de feedback creativ vor fi susținute de Dana Bunescu (monteur, sound designer), Laurențiu Damian (regizor) și de echipa creativă a festivalului, reprezentată de Corina Șuteu (președinte) și Mihai Chirilov (consultant artistic).

  Despre experiența participării la două sesiuni, în 2016 și în 2017, regizoarea Andra Tarara spune: „fARAD Lab a fost pentru mine unul dintre contextele alea câteva, cele mai importante, din a căror energie îmi mai iau resursele și astăzi. Într-un fel, de-acolo a început totul pentru mine. Pe lângă niște piste de pornire pentru construcția a ceea ce a devenit mai târziu O moarte în familia mea, poate și mai important, am primit validare, încredere, susținere. fARAD Lab a durat pentru mine patru zile concentrate în 2016, încă vreo opt în 2017, și încă vreo patru ani de-atunci încoace”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.