Update La o lună de când a fost pusă în funcționare, fântâna cu cap de leu din Parcul Eminescu este deja lăsată de izbeliște. Cui mulțumim pentru acest lucru?

  de Raluca Medeleanu | 6 July 2022, 12:30 PM | Strada | Topic special

  2

  La începutul lunii iunie a acestui an, după 30 de ani în care a fost dată uitării, fântâna cu cap de leu din Parcul Eminescu a început din nou să funcționeze. Toate acestea însă nu au avut să dureze prea mult, în stilul deja caracteristic lucrurilor din acest oraș…

  Ca recapitulare, amintim că pentru aceste lucrări, Primăria Municipiului Arad a întocmit un protocol de colaborare cu Asociația Rubio (cea care a reabilitat și esplanada de pe dig), document care a primit vot pozitiv din partea consilierilor locali în luna iulie 2021, iar astfel s-a stabilit că investiția va fi acoperită în totalitate din bani privați, nu din bugetul local.

  Reabilitarea fântânii și modernizarea bazinului acesteia, împreună cu montarea pavajului din jurul ei, s-au realizat așadar din bani 100% privați, lucrările fiind duse la bun sfârșit la începutul acestei veri. Acest lucru nu a oprit, desigur, municipalitatea să epateze cu recenta reabilitare fără măcar să menționeze vreo mulțumire celor care s-au ocupat de proiect:

  fantana cap de leu

  Pe de altă parte, a trecut exact o lună de când a fost pornit sistemul de furnizare a apei în fântâna cu cap de leu, că deja apar semne de delăsare. După cum puteți observa și în imaginea principală a acestui articol, conducta de apă din gura leului e deja nefuncțională, iar apa stagnează în fântână adunând deja „mătasea broaștei”.

  Acum vă întrebăm noi pe dumneavoastră, stimații noștri cititori, ce spune asta despre autoritățile noastre locale? Cum dă pe o „carte de vizită” asumarea în totalitate a unui proiect, ca apoi nici măcar să nu fi în stare să te ocupi de mentenanța lui?

  Update

  În urma publicării articolului, am fost contactați de reprezentanții Primăriei Municipiului Arad care ne-au informat că apa din fântână fusese schimbată după ce a fost realizată fotografia prezentată la începutul articolului nostru (făcută în decursul zilei de ieri). De asemenea, am fost informați că au existat probleme la presiunea apei și că nu este vorba de o defecțiune la nivelul conductei.

  „Temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă au făcut ca apa Fântânii Cap de Leu să se inverzească. În ciuda faptului că s-a încercat curățarea ei, în cele din urmă apa a fost schimbată. Întrucât subtanțe algicide nu pot fi folosite, se încearcă găsirea altor soluții care să prevină formarea algelor. De asemenea, înregistrăm probleme cu presiunea de alimentare a fântânii, însă această deficiență este în curs de remediere”, ne-a transmis Primăria Arad, alături de fotografia de mai jos:

  WhatsApp Image 2022 07 06 at 1.30.51 PM

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Normal ca nu va fi presiune la apa datorita colmatari sorbului si depuneri de alge pe palele motopompei, asta nu se mai spune, e o situatie de invartitul in jurul cozi. Acolo trebuie schimbata apa regulat, plus solutie anti alge, dar ptr asta trebuie sa te ocupi si preocupi!

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Treaba e f. simpla: atât fostul cât și actualul primar, cu toată gașca care-i înconjoară, îi doare fix în cot, de arădeni și de problemele lor…
   SINGURA LOR PREOCUPARE E SĂ DEA CONTRACTE „FIRMELOR DE CASĂ”, mimând, doar „inteteseul pt cetățean și problemele lui”! 😕

   Ce nu vă e clar…? Voi chiar mai credeți că orice mică lucrare s-ar face pt urbe si pt cetățean, și nu
   DOAR (!!!) pt interesul camarilei celor din administratia locală…? 🤔
   Oooo, tristă naivitate…! ☹

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.