joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  La mulți ani, Adi Despot – arădeanul cu care ne mândrim!

  de Special Arad | 21 martie 2017, 2:23 PM | Muzică

  2

  Născut la 21 martie 1976, în Felnac, Arad, este compozitor, producător și estetician muzical, absolvent al secției de Pedagogie a Universității Naționale de Muzică din București, absolvent SAE Institute (School of Audio Engineering) – Köln , membru în Comisia de Specialitate a CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor interpreți).

  În 1996, a participat la un show de televiziune care va face mare audiență pentru TVR, „Școala Vedetelor”. La finele aceluiași an este cooptat în trupa de rock Vița de Vie, fondată de către Sorin Tănase și Sorin Dănescu. Trupa semnează un contract cu Zone Records, și apare pe piață primul album, „Rahova”.

  Avându-l pe Adrian Despot ca solist, trupa a lansat albumele RAHOVA (1997), FENOMENTAL (1999), EXXTRA (2001), DOI (2002, EGON (2007), FETISH (2010), obținând Premiul pentru debut (1998 – Rahova), Premiul pentru cea mai bună trupă rock și cea mai bună piesă rock (2000-Fenomental/Basul și cu toba mare) și Premiul pentru cel mai bun album de rock alternativ (2001-Exxtra). Tot în 2001, el a colaborat cu Paraziții, la melodia „Shoot Yourself”, cântând un vers în melodie, anume „Super producții nu atrag măcar un fan, în numele vostru se aruncă banii…pe geam”. În anul 2002 Vița de Vie formează VdVmusic, propriul studio audio/video și devine o formație independentă, începând să își producă singură albumele și videoclipurile.

  sursa: wikipedia

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.