La donna è mobile! Marii compozitori italieni au „învăluit” Piața Reconcilierii, la Gala de Operă „Open Air”

  de Raluca Medeleanu | 6 September 2021, 7:50 AM | Cultură | Muzică | Topic special

  0

  Gala de Operă Open Air a adunat un public numeros și în acest an, duminică, 5 septembrie, în deja clasicul loc de întâlnire: Parcul Reconcilierii. Arii celebre de operă, predominante din secolul al XIX-lea italian, precum „Nunta lui Figaro”, „Traviata”, ori „Bărbierul din Sevilla” au răsunat în aer, ducând ecoul până departe pe străzile orașului, într-o seară plăcută și însorită. 

  „Open Air este o seară de neuitat, deja un brand al Aradului, cu un public educat, european, iar noi ne străduim să răspundem în fiecare an exigențelor sale. În această seară avem un maraton de soliști cu arii celebre din operă. Audiție plăcută!”, a spus managerul Filarmonicii Doru Orban, pentru Special Arad, înainte de începerea spectacolului.

  Apoi, urcând pe scenă, a mulțumit publicului pentru solidaritatea de care a dat dovadă în timpul dificilei perioade a pandemiei, fiind de părere că publicul arădean este „un public iubitor de artă, de muzică, de cultură”.

  „În această seară deosebită, natura e cu noi. Avem un maraton, cu o pleiadă de artiști, inclusiv de arădeni, pentru că Aradul se bucură de o pepinieră artistică deosebită, avem soliști, instrumentiști arădeni și cum întotdeauna cuvintele exprimă prea puțin, aș vrea să vă mulțumesc și eu pentru răbdarea avută. Noi v-am simțit în acest an alături de instituția noastră, vă mulțumim că ați venit într-un număr așa de mare la acest concert deosebit și profit de acest fapt să vă invit la deschiderea de stagiune din 7 octombrie, cu Rigoletto. Până atunci, audiție plăcută! Mulțumesc Primăriei Arad și Consiliului Local care cu generozitate au sprijinit această acțiune frumoasă!”, a mai spus Doru Orban.

  Pe scenă au urcat, în total, 13 soliști care au interpretat compoziții de Puccini, Rossini, Verdi, Mozart, Offenbach și alți mari compozitori. Dirijorul invitat principal al evenimentului a fost Hermann Szabolcs, dirijor maghiar de origine din județul Satu Mare, actualmente dirijor la Teatrul de Operetă din Budapesta.

  Hermann Szabolcs a absolvit Academia de Muzică din Cluj, după care și-a continuat studiile la Universitatea de Muzică din Viena. În 2015, a înființat Asociația „Hermann Musik”, cu ajutorul căreia a lansat „Mișcarea Tineretului Muzical”, în cadrul căreia se organizează diferite tabere de muzică și concerte.

  Din octombrie 2016, a devenit dirijorul Teatrului de Operetă din Budapesta, iar din octombrie 2019 a devenit și dirijor cu statut de invitat permanent al Filarmonicii din Arad.

  Cei 13 soliști care au cântat și încântat urechile publicului de la Gala de Operă Open Air sunt David Buzgău, Diana Birta, Denisa Badai, Silvia Munteanu, Victor Aciocârlănoaei, Orsolya Ferenczy , Andreea Novac, Amalia Preda, Traian Mișcu, Mia Iuga, Kendi Ludovic, Dragoș Moldovan, respectiv Maria Boldan, primii trei fiind chiar membri ai Corului Filarmonicii Arad. Dirijorul corului a fost Robert Daniel Rădoiaș.

  Ascultați o parte din concert, pe pagina oficială de Facebook a Special Arad AICI.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.