La doar câteva zile de la ridicarea restricțiilor, Austria introduce din nou obligativitatea purtării măştii de protecţie

  de Special Arad | 20 March 2022, 9:47 AM | Internaţional

  0

  Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de protecție FFP2 în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere, a anunțat ministrul sănătăţii din Austria, Johannes Rauch.

  Nu-mi place să fac asta”, a mărturisit Johannes Rauch într-o conferință de presă. Ministrul a precizat că măsura se va aplica începând de miercuri, 23 martie, şi că vor fi revizuite şi regulile de izolare, relatează Mediafax.

  Austria devine astfel prima ţară din UE care reintroduce restricţii, în condițiile în care eliminarea lor în mai multe state membre ale UE şi subvarianta mai contagioasă a variantei Omicron a coronavirusului sunt probabil cauzele care au condus la o nouă creștere a numărului cazurilor de COVID-19 în Europa.

  Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni„, a declarat ministrul austriac al sănătății. „Situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior”, a adăugat el.

  Austria a ridicat restricţiile la 5 martie, făcând obligatorii măştile FFP2 doar în spitale, în transportul public şi în magazinele esenţiale. Rauch a recunoscut, de altfel, că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.