La Arad, valoarea Constituției s-a pierdut undeva în mocirlă, iar locuitorii nu mai cred nicio promisiune (Foto/Video)

  de Raluca Medeleanu | 12 ianuarie 2016, 3:14 PM | Strada | Video

  3

  Ce poate fi mai ironic decât să-i dai numele de „Constituție” unei străzi cu aspect de mahala? Automat ar trebui să-ți inspire ideea de „justiție”,„dreptate”, „respect”. Locuitorii de pe strada Constituției, din zona Aradul Nou, s-au bazat pe acești termeni – din păcate utopici – atunci când au făcut cereri peste cereri municipalității, dorindu-și un lucru de fapt atât de banal: o stradă asfaltată într-un oraș vestic, dintr-o țară aflată în Uniunea Europeană.

  Dar după fiecare insistență, povestea se încheia mereu la fel: cineva venea, arunca puțină cârpeală cu asflat de cea mai proastă calitate, în cel mai subțire strat posibil, care rezista maxim câteva săptămâni, iar apoi gropile ieșeau din nou la iveală, fiind la fel de omniprezente și de neocolit.

  Anul trecut, locuitorilor li s-a umplut paharul și au ieșit în stradă să protesteze. Efectul? Falcă a felicitat inițiativa protestatarilor și a pasat responsabilitatea către Guvern: „Dragnea a semnat oprirea lucrărilor. Le-am arătat pe documente cum a fost înființat Programul Național de Dezvoltare Locală în care erau introduse 27 de străzi pe care Aradul le avea în PNDI. Investiția totală era de 8 milioane de euro”, spunea Falcă prin septembrie 2014.

  Anul trecut, în vară, Primăria a semnat un contract pentru prima tranșă de reabilitare a 27 de străzi, prin Programul Național de Dezvoltare Locală cofinanțat de Ministerul Dezvoltării, unde suma aprobată de Minister pentru proiect a fost de 39 de milioane de lei.

  Tot pe atunci, potrivit spuselor localnicilor, pe strada Constituției au apărut niște petice care au ținut cât au putut să țină, iar în rest nicio reală „mișcare”. Iar locuitorii… efectiv au obosit să mai protesteze.

  Nu e de mirare, așadar, că acum când Primăria anunță că strada a intrat pe lista celor aflate în plan de modernizare, nimeni nu pare deloc entuziasmat. Vorbind cu oamenii din zonă, fiecare părea mai mult „amuzat” decât mulțumit de vestea cea nouă, considerând-o nimic altceva decât praf în ochi (vezi video).

  „Mai asfaltează ei… Dar vin și doar tasează cu lama. Uitați cum arată după numai două săptămâni! Noi tot am mai făcut reclamații și au mai venit, când și când. Să mergeți și unde e fosta școală. E dezastru, nu poți să ocolești… Așa arată de cel puțin 10 ani. Am și ieșit în stradă anul trecut, când a fost protestul…”, ne-a spus un bărbat care locuiește pe str. Constituției de zeci de ani.

  „Vedeți urmele alea? Acolo a fost iarbă verde! Din cauza drumului rău, mașinile merg pe acolo, că n-au ce face! Eu îl țin pe ăsta mic în brațe, că nu pot să-l las să umble pe jos la ce e aici…”, ne-a spus o femeie cu un băiețel în brațe.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Tot la fel ba chear mai rau este si str Marului plina de gropi cu mult mai mari decat cele din imaginile prezentate,marginase fiind nu li se acorda prea multa atentie de catre primarie ,desi pe aceasta strada sunt mai multe SRL-uri care aduc bani frumosi Statului,suntem nevoiti zi de zi sa ne rupem masinile prin gropile pline de gunoie.Nepasare totala din patrea autoritatilor .

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.