sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Kremlinul acuză Ucraina că a trimis două drone pentru a-l ataca pe Vladimir Putin

  de Special Arad | 3 mai 2023, 9:12 PM | Internaţional

  0

  captură video Washington Post

  Kremlinul a acuzat miercuri Ucraina că a organizat un atac cu drone cu scopul de a-l ucide pe președintele Vladimir Putin, o acuzație care ar putea determina Rusia să-și escaladeze războiul în Ucraina, notează Washington Post. Ucraina neagă însă implicarea.

  Acuzația de tentativă de asasinat – care nu a putut fi confirmată în mod independent de Washington Post – a fost făcută într-o declarație împărtășită de serviciul de presă de la Kremlin agențiilor de presă de stat ruse miercuri după-amiază.

  Noaptea, la începutul zilei de miercuri, „regimul de la Kiev a încercat o lovitură cu drone în reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse”, se arată în comunicatul rusesc. „Două drone au fost îndreptate spre Kremlin”.

  Rusia a spus că a dejucat atacul și că Putin nu se afla în clădire în acel moment.

  „Considerăm aceste acțiuni drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse, efectuat în ajunul Zilei Victoriei, parada de 9 mai”, a spus Kremlinul, referindu-se la comemorarea anuală a Rolul Uniunii Sovietice în înfrângerea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

  „Rusia își rezervă dreptul de a răspunde unei tentative de lovitură asupra Kremlinului unde și când consideră de cuviință”, se mai arată în comunicat.

  Ucraina a negat rapid orice implicare. Secretarul de presă al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul „nu are informații despre așa-numitele atacuri nocturne asupra Kremlinului”.

  „După cum a afirmat în repetate rânduri președintele Zelensky, Ucraina direcționează toate forțele și mijloacele disponibile pentru a-și elibera propriile teritorii și nu pentru a ataca pe alții”, a declarat secretarul de presă, Serhiy Nykyforov, serviciului ucrainean al BBC.

  Citește mai mult pe washingtonpost.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.