duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  11 persoane reținute de FSB în urma atacului terorist din apropierea Moscovei. Numărul victimelor a ajuns la 93

  de - | 23 martie 2024, 12:20 PM | Internaţional

  0

  Directorul FSB, Alekander Bortnikov, a raportat președintelui rus Vladimir Putin despre reținerea a 11 persoane, inclusiv toate cele patru persoane suspectate de comiterea unui atac terorist la Sala de concerte Crocus, transmite Interfax, citând serviciul de presă de la Kremlin.

  Bortnikov i-a raportat lui Putin că FSB lucrează la identificarea complicilor terorişti, relatează serviciul de presă al Kremlinului.

  Comitetul de Investigații al Rusiei a informat că, potrivit ultimelor date, 93 de persoane au fost ucise în atacul terorist de la sala de concerte din regiunea Moscova.

  „În momentul de față s-a stabilit că numărul morților este de 93 de persoane. Numărul morților va crește și mai mult. Potrivit datelor preliminare, cauzele morții au fost rănile prin împușcare și intoxicarea cu fum”, a informat Comisia de Investigație.

  Oamenii legii care investighează atacul terorist cred că atacatorii au pregătire militară sau airsoft, scrie Kommersant.

  Potrivit ziarului, cinci teroriști în haine tactice și cu arme au ajuns la Crocus în jurul orei 19:40 într-un minivan. Martorii oculari au susținut că atacatorii erau înarmați cu puști de asalt Kalașnikov și carabine echipate cu lunete. Aveau la ei și lanterne și rucsacuri.

  „Fețele celor mai mulți dintre atacatori erau acoperite cu eșarfe, dar unii martori oculari au văzut bărbi ieșind de sub ele. Infractorii au acționat într-o manieră coordonată, militară, de parcă astfel de acțiuni ar fi obișnuite pentru ei”, scrie Kommersant.

  Atacul în sala de concert au început în jurul orei 20:00. Mai întâi, atacatorii au deschis focul prin geamul ușilor și al fațadei către paznici, apoi au urmărit spectatorii în hol. Când teroriștii au ajuns în sala de concert, aceasta era deja semnificativ goală, dar acolo au fost victime, susține ziarul. Drept urmare, au vărsat lichidul pe care l-au adus cu ei, au dat foc perdelei și scaunelor, apoi au fugit de la locul crimei.

  Publicația susține că poliția a sosit la Crocus „la câteva minute după primele informații despre împușcături”. Cu toate acestea, polițiștii s-au concentrat în principal pe ajutarea victimelor și au izolat clădirea. Soldații din forțele speciale ale FSB și Gărzii Naționale Ruse, precum și pompierii au intrat înăuntru.

  Potrivit ziarului, în noaptea de 23 martie, forțele de securitate au primit instrucțiuni de căutare a atacatorilor. „Conform surselor lui Kommersant, li s-a spus că teroriştii erau tineri, slabi, erau mai înalţi decât media, până la 180 cm, şi ar fi putut folosi bărbi şi mustăţi false”, scrie publicaţia.

  Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un caz de atac terorist.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.