sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Klaus Iohannis, prima declaraţie după decizia CCR privind revocarea şefei DNA | Video

  de - | 5 iunie 2018, 12:33 PM | Politikos

  7

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că nu se pronunţă în privinţa revocării şefei DNA decât după ce va primi motivarea CCR pe care o va citi cu foarte mare atenţie pentru a găsi o soluţie. Acesta a precizat că va lua în calcul respectarea statului de drept din România şi întărirea acestuia prin respectarea Constituţiei, scrie Adevărul.

  Klaus Iohannis a explicat însă că ia în calcul să respecte statul de drept, să îl întărească, să aibă grijă ca procurorii să rămână independenţi, cu respectarea Constituţiei, subliniind că articolul din legea fundamentală care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei nu poate însemna sub nicio formă în subordinea acestuia. Preşedintele a mai declarat că o decizie CCR nu poate fi discutată prin referendum.

  „La momentul acesta pot să vă pun două trei lucruri care ţin evident de această temă. Această decizie a Curţii aparent vorbeşte doar despre o chestiune foarte concretă de revocare sau nerevocare a procurorului şef DNA. În realitate, sunt mult mai multe teme care apar, care sunt readuse în discuţie şi care merită discutate, bunăoară statul procurorilor. Eu sunt convins că procurorii trebuie să fie independenţi. Procurorii în niciun caz nu pot fi controlaţi politic, în subordinea unui politician, fie el şi ministru. În consecinţă, orice am face noi în România, ca stat, trebuie să asigurăm independenţa procurorilor pentru o justiţie independentă.

  E adevărat că în Constituţie avem un articol care spune că procurorii să funcţioneze sub autoritatea ministrului Justiţiei. Eu înţeleg din asta că ministrul trebuie să aibă cunoştinţe în domeniu pentru a-i apăra pe procurori. Autoritatea ministrului trebuie orientată spre înlesnirea muncii procurorilor. În niciun caz nu înseamnă că procurorii sunt în subordinea ministrului. Oricine şi orice ar spune nu îi poate plasa pe procurori în subordinea unui politician. Eu iau în calcul să respect statul de drept din România, să îl întăresc, cu respectarea constituţiei”, a explicat Klaus Iohannis.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Această decizie a Curţii aparent vorbeşte doar despre o chestiune foarte concretă de revocare sau nerevocare a procurorului şef DNA.”
   Păi nu despre asta a fost întrebată?

   „În realitate, sunt mult mai multe teme care apar, care sunt readuse în discuţie şi care merită discutate …”
   FACKE-NEWS!!! … lansează teme false.
   Este simplu. Respectăm sau nu SFÂNTA CONSTITUȚIE?
   Nu există în momentul de față „alte teme … care să merite discutate”!

   +7 voturi
   +1
   -1
   • …mah frati-miu apai io cre’ ca pe tine te asteapta un post caldut prin Posta Romana de exemplu. N-are cum PSD Arad sa treaca cu vederea vehementa(dusa pan’ la fanatism )si loialitatea de care dai dovada!

    Faca-va Dumnezo ghem !

    --1 voturi
    +1
    -1
    • Ești un radical ce nu înțelege decât ciuma roșie versus salvatorii de neam.
     Nu vei înțelege nici o dată că în chestiunea Constituției nu exista culori. Există doar Constituția! Pe asta ori o respecți ori nu. Capiși.

     Singura abilitată să discute și să decidă Constituționalitate ori ba, este CCR și în nici un caz neamțul. Când o să vă intre în cap acest lucru simplu. Dacă acceptăm o singură dată ca un nimeni în drum să „INTERPRETEZE” Constituția în așa fel încât să îi convină, se duce și ultima speranță de dreptate și democrație. Ori în acest subiect nu trebuie să fi specialist. Ci doar un simplu cetățean, ce încă mai judecă singur și nu poartă agenda unor șmecheri, indiferent de culoarea lor, sau apartența la trusturi de TV. „Pohta ce-am pohtit” ca în cazul dictaturii comuniste sau a unor „regi”, nu au nimic în comun cu democrația, fiindcă Constituția nu era respectată sau ea nu exista.

     Să nu mai vorbim de faptul că o decizie a CCR nu se discută! Se aplică pur și simplu așa cum au fost aplicate sute de asemenea decizii. De ce acum trebuie discutată și până acum nu a fost nevoie?

     Deci toate acuzele aberante pe care mi le aduci sunt facke-news. 🙂

     --1 voturi
     +1
     -1
     • 1. NU poti fi luat in serios si declarat normal daca folosesti apelative ca „neamțul” sau „un nimeni în drum” atunci cand te referi la Președintele tarii! Mereu desconsider mirceabadienii…sorry!
      2. Constitutia a fost calcata in picioare si este inca de fiecare „guvern” care n-a respectat si nu respecta referendumul pt reducerea nr de parlamentari! Citesc de mult p’aci si nu te-am auzit sa faci spume pe subiect!
      Deci am dreptate cand iti spun ca ai fixatii…
      3. Capiși se scrie capisci
      4. facke-news se scrie FAKE NEWS
      5. cum poate cineva care gandeste ca tine sa scrie „Despre dubla măsură și radicalism – „Nu ești cu noi? Ești dușmanul nostru!” un text care este in antiteza cu tot ce postezi tu aci pe site ?

      --1 voturi
      +1
      -1
  2. asta se ingroapa singur!
   Daca nu semneaza decretul de revocare a Mamei Omida va fi aspru criticat, inclusiv international de toti cei care considera ca decizia CCR trebuie respectata chiar daca i se pare injusta, nedreapta sau neconvenabila.
   Daca semneaza inseamna ca:
   – a gresit ca nu a senat de prima data, ca nu intelege rolul sau si al celorlalte institutii, ca este cam tolomac etc.
   – a fost obligat de o curte captiva oamenilor lui Dragnea, o curte corupta si injusta cu care va trebui sa se lupte si el si toti iubitorii de dreptate, fara sa poata sa iasa din mesajul de neputinta, de individut infrant. In politica esti sustinut doar daca transmiti ideea ca poti sa schimbi ceva, sa faci ceva etc. ori nenea asta cu case obtinute prin inselaciune si fals (infractiuni prevazute de Codul Penal) nu a reusit decat sa ne spuna ca nu poate face nimic desi isi doreste (oare?)?!
   Orice face iese prost!
   Cel mai putin prost ar iesi daca ar convinge-o pe mirobolanta fiinta angelica plina de verva justitiara si dezinteresata de trebile lumesti ca ar fi timpul sa renunte. Dar cum sa renunte la dosarele alea pentru care s-a muncit, cu care se pot negocia chestii, prin santaje? E greu, foarte greu!
   Daca o zboara pe angelica matroana se da semnalul ca s-a terminat prohibitia la basisti.

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Daca n-o revoca si va fi suspendat, PSD se ingroapa singur!

    Eu cred ca nu realizati valu’ de ura ce a cuprins tara cand vine vb de acest partid…sau de sustinatorii lor…

    VOI TRE’ SA TRAITI SEPARAT…INTR-O LUME CONDUSA DE MIRCEA BADEA SI PASTORITA DE INFRACTORI! Du-te dara, proletarule fatarnic si ia-ti si limbaju’ mirceabadian cu tine …pute comunistu’ din tine de la o posta…

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.