Klaus Iohannis: Nu există raţiuni pentru ridicarea alertei teroriste în România

  de - | 27 July 2016, 8:28 AM | Naţional

  0

  Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit, marţi, în şedinţă la Palatul Cotroceni. Au fost analizate măsurile care trebuie luate pentru aplicare deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia.Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, în cadrul şedinţei, că în acest moment NU există raţiuni pentru ridicarea alertei teroriste, în România.

  „În condiţiile multiplicării atentatelor în Europa, şi mă gândesc aici, sigur, la evenimentele tragice din Franţa şi din Germania, a fost prezentată o evaluare a stării de securitate a României din perspectiva riscurilor şi ameninţărilor de natură teroristă. Am fost asigurat de toate instituțiile statului cu responsabilităţi în materie că nu există, în acest moment, raţiuni care să determine necesitatea ridicării nivelului de alertă teroristă mai sus de unde este acum, la „Albastru-precaut””, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit TVR.ro.

  Potivit sursei citate, Klaus Iohannis a mai declarat că Turcia rămâne un partener strategic al României şi un aliat indispensabil NATO, un partener cheie al Uniunii Europene, dar şi un actor al căruia stabilitate şi ancorare în setul de valori comune euroatlantice şi europene este vitală pentru securitatea regională. Pe de altă parte, preşedintele a mai adăugat că este convins că partenerii turci sunt conştienţi de importanța pe care o au în acest sens, respectarea instituțiilor şi valorilor democratice, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

  „Am discutat şi despre Orientul Mijlociu şi implicaţiile situaţiei din această regiune atât pentru Europa, cât şi pentru ţara noastră. În acest sens, am solicitat ca Ministerul Afacerilor Externe să elaboreze şi să prezinte Consiliului Suprem de Apărare a Ţării o strategie adaptată cu privire la Orientul Mijlociu şi propuneri de acţiuni şi măsuri privind relaţiile României cu această regiune”, a spus preşedintele.

  Citeşte mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.