sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Klaus Iohannis a anunțat trei scenarii pentru reînceperea școlii din 14 septembrie: verde, galben și roșu

  de - | 5 august 2020, 6:28 PM | Educaţie

  1

  Președintele a anunțat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că sunt 3 scenarii pentru reînceperea școlii: verde, galben și roșu. În cel galben, risc mediu, presupune că sunt 1-3 persoane medie zilnică de infectări în ultimele 14 zile, iar cursurile se țin mixt, scrie stiripesurse.ro.

  Totodată, președintele a precizat că în scenariul galben, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-, a IX-a, a X-a, a XI-a nu vor merge la școală.

  „Scenariul galben: grădinițele și școala primară merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, restul – în funcție de decizia locală. Învățământul online e acceptat ca formă de învățământ, se va apela la el când nu se poate merge la școală.

  Majoritatea copiilor merge la școală, punem accept pe învățământ de calitate, pe siguranța și sănătatea elevilor. Decizia dacă elevii merg la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului Școlar Județean. Restul se va clarifica în zilele următoare”, a spus Klaus Iohannis.

  Update. Klaus Iohannis a anunțat că școlile vor începe, așa cum era programat, la data de 14 septembrie. Modul în care vor începe rămâne însă la latitudinea fiecărui județ, în funcție de situația epidemiologică locală.

  ”În funcție de situația concretă, se va decide ce scenariu se aplică (…)Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online”, a spus Klaus Iohannis.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si Covid-ul ? A disparut ? Vreu sa-i vad si eu pe copii in pauze, cum fug pe coridoare si prin curtea scolii cu masca pe fata !!! Sau la ora de educatie fizica. Cand ii scoate la tabla cum o sa fie ? Deci clar e mangla. Se inchid piete si altele, dar pana in Septembrie o sa fie ok tot.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.