luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Kim Jong-un a executat 70 de oficiali nord-coreeni de când a preluat puterea

  de Special Arad | 10 iulie 2015, 9:11 AM | Internaţional

  1

  Liderul nord-coreean Kim Jong-un a executat 70 de oficiali de când a preluat puterea, la sfârşitul lui 2011, într-un „regim al terorii” care depăşeşte cu mult cruzimea primilor ani ai mandatului tatălui său, au declarat joi oficiali sud-coreeni, citaţi de Associated Press în pagina electronică.

  În cadrul unui forum la Seul, ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, a comparat cele 70 de execuţii ordonate de Kim Jong-un cu cele ale tatălui său, Kim Jong-il, despre care a spus că a executat zece persoane în primii ani de mandat.

  Un oficial din serviciul de informaţii sud-coreean a confirmat că agenţia de spionaj consideră că tânărul Kim a executat aproximativ 70 de oficiali, dar nu a dezvăluit cum a obţinut informaţiile.

  Yun a mai afirmat că regimul terorii condus de tânărul Kim „îi afectează semnificativ” pe nord-coreenii care lucrează în străinătate, determinându-i să fugă în Coreea de Sud.

  Coreea de Nord, un stat autoritar condus de familia Kim din 1948, ţine secrete activităţile guvernului, iar informaţiile, chiar şi cele obţinute de serviciile de spionaj sud-coreene, sunt adesea imposibil de confirmat.

  Kim Jong-un a înlăturat membri importanţi din vechea gardă de când a preluat puterea, în urma decesului tatălui său. Cea mai spectaculoasă a fost execuţia unchiului său, Jang Song Thaek, acuzat de trădare. Jang era căsătorit cu sora lui Kim Jong-il şi era considerat al doilea cel mai puternic om din ţară.

  Agenţia sud-coreeană de spionaj le-a spus parlamentarilor în mai că ministrul Apărării de la acea vreme, Hyon Yong Chol, a fost executat cu un tun antiaerian pentru că s-a plâns de tânărul lider şi a adormit în timpul unei întâlniri.

  Experţii apreciază că Kim ar putea folosi teroarea pentru a-şi consolida puterea, dar aceste eforturi ar putea eşua dacă nu întăreşte economia ţării.

  Sursa: Mediafax

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu pare ciudat faptul că marile puteri ale lumii nu se bagă în tunica multpreaîngrășatului kim? Acolo mor oameni doar pentru că au clipit când nu trebuia. Când au scăpat un strănut, tuse și alte manifestări fiziologice… Păi dacă te apucă oarece în fața acestui porcnordcoreean – decât să-ți aștepți înspăimântat călăii mai bine îți ceri respectuos scuze după care îți tragi un glonț în cap și ai scăpat cu bine față de tunul antiaerian ce ți s-ar fi pregătit. Planeta asta, săraca mai are câțiva monstruozauri de care trebuie să scape. Și nu sunt chiar puțini. Oricum, hidosul kim nu va sfârși în patul lui. Și nici bătrân. Până la urmă îi va înfige careva un drot în cap, un tirbușon de scos gândirea bolnavă. Cu ”creier” cu tot – se-nțelege.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.