luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Kim Jong Un a ajuns în Rusia cu trenul său personal pentru întâlnirea cu Vladimir Putin

  de - | 12 septembrie 2023, 8:54 AM | Internaţional

  0

  (foto: captură video TODAY / YouTube)

  Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit în Rusia, a anunțat astăzi presa japoneză, pentru ceea ce Kremlinul a declarat că va fi o discuție cuprinzătoare cu președintele Vladimir Putin, transmite agenția de presă Reuters, citată de Antena 3 CNN.

  Kim Jong Un a plecat duminică spre Rusia cu trenul său privat, a relatat presa de stat din Coreea de Nord, însoțit de înalți oficiali din industria de armament și din armată și de ministrul de externe.

  Kim nu călătorește frecvent în străinătate, făcând doar șapte călătorii în afara țării sale și trecând de două ori granița intercoreeană în cei 12 ani de când se află la putere. Patru dintre aceste călătorii au fost în China, principalul aliat politic al Nordului, notează Mediafax.

  „Vor avea loc negocieri între două delegații, iar după aceea, dacă va fi necesar, liderii își vor continua comunicarea într-un format individual”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  Putin a sosit luni la Vladivostok, a anunțat agenția de știri rusă TASS. El urmează să participe la sesiunea plenară a Forumului Economic Estic, care se desfășoară până miercuri.

  Washingtonul și aliații săi și-au exprimat îngrijorarea față de semnele recente de cooperare militară mai strânsă între Rusia și Nordul înarmat nuclear.

  Sursa: Antena 3 CNN

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.