miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Justiție în carantină! Cum a scăpat un pedofil de pedepse, după ce și-a violat fiica vitregă, aceasta născându-i doi copii

  de - | 27 mai 2020, 11:16 AM | Regional

  0

  În satul Almaşu Mare, toată suflarea cunoaşte trista şi cumplita poveste a copilei care a ajuns, fără voia ei, mamă „surogat”. „O familie destrăbălată”, aşa îi descrie unul dintre săteni pe Augustin Costel Varga şi pe soţia acestuia, Maria, un cuplu care-şi ducea veacul muncind cu ziua pentru vecini.

  Femeia avea un copil din prima căsnicie când s-a măritat cu Varga, în urmă cu aproape un deceniu. „Un copil cuminte”, o portretizează localnicii pe fata care merita o soartă mai bună. Calvarul adolescentei a început în 2014, pe când avea doar 12 ani, iar tatăl ei vitreg a decis că vrea urmaşi. Cum mama fetei nu putea rămâne însărcinată, cei doi au hotărât să se folosească de copilă pentru a-i îndeplini bărbatului dorinţa.

  Când a început individul să-şi violeze fiica vitregă nu ştie nimeni exact, însă cel care a semnalat pentru prima dată existenţa unui abuz a fost medicul din sat, în aprilie 2015, când, la un control, a descoperit că aceasta este însărcinată. A sunat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, însă pentru că adolescenta a refuzat să spună numele celui care a profitat de ea, a fost lăsată acasă.

  Luna următoare, pe 2 mai 2015, fata a născut un băieţel, iar medicii de la Maternitatea Oradea i-au alertat, din nou, pe reprezentanţii DGASPC Bihor. Abia atunci, spun sursele BIHOREANULUI, fetiţa a dezvăluit cine e tatăl copilului, inclusiv motivul halucinant pentru care acesta a batjocorit-o, cu complicitatea mamei ei.

  (…)

  Şocaţi, asistenţii sociali au solicitat instanţei – şi au şi obţinut – decăderea femeii din drepturile părinteşti şi, în paralel, au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita. În mai puţin de o jumătate de an, pe 22 decembrie 2015, Augustin Costel Varga a fost trimis în judecată, dar în stare de libertate, pentru act sexual cu un minor, în timp ce faţă de soţia lui, deşi a recunoscut că a fost complice la abuzuri, procurorii nu au formulat nicio acuză.

  Urmarea? Maria Varga a dispărut imediat din sat, iar de atunci nu a mai văzut-o nimeni. Şi bărbatul a plecat, dar nu singur, ci luând-o cu el şi pe fată, dar şi pe copilul de câteva luni. Cei trei au fost găsiţi un an mai târziu, bântuind pe o stradă din Cluj Napoca, oraş în care, după cum avea să se descopere, adolescenta a mai născut un copil, conceput tot cu tatăl vitreg. Copil pe care, la îndemnul lui Varga, l-a abandonat în maternitatea clujeană.

  Citește continuarea pe ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.