Justiție în carantină! Cum a scăpat un pedofil de pedepse, după ce și-a violat fiica vitregă, aceasta născându-i doi copii

  de - | 27 mai 2020, 11:16 AM | Regional

  0

  În satul Almaşu Mare, toată suflarea cunoaşte trista şi cumplita poveste a copilei care a ajuns, fără voia ei, mamă “surogat”. “O familie destrăbălată”, aşa îi descrie unul dintre săteni pe Augustin Costel Varga şi pe soţia acestuia, Maria, un cuplu care-şi ducea veacul muncind cu ziua pentru vecini.

  Femeia avea un copil din prima căsnicie când s-a măritat cu Varga, în urmă cu aproape un deceniu. “Un copil cuminte”, o portretizează localnicii pe fata care merita o soartă mai bună. Calvarul adolescentei a început în 2014, pe când avea doar 12 ani, iar tatăl ei vitreg a decis că vrea urmaşi. Cum mama fetei nu putea rămâne însărcinată, cei doi au hotărât să se folosească de copilă pentru a-i îndeplini bărbatului dorinţa.

  Când a început individul să-şi violeze fiica vitregă nu ştie nimeni exact, însă cel care a semnalat pentru prima dată existenţa unui abuz a fost medicul din sat, în aprilie 2015, când, la un control, a descoperit că aceasta este însărcinată. A sunat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, însă pentru că adolescenta a refuzat să spună numele celui care a profitat de ea, a fost lăsată acasă.

  Luna următoare, pe 2 mai 2015, fata a născut un băieţel, iar medicii de la Maternitatea Oradea i-au alertat, din nou, pe reprezentanţii DGASPC Bihor. Abia atunci, spun sursele BIHOREANULUI, fetiţa a dezvăluit cine e tatăl copilului, inclusiv motivul halucinant pentru care acesta a batjocorit-o, cu complicitatea mamei ei.

  (…)

  Şocaţi, asistenţii sociali au solicitat instanţei – şi au şi obţinut – decăderea femeii din drepturile părinteşti şi, în paralel, au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita. În mai puţin de o jumătate de an, pe 22 decembrie 2015, Augustin Costel Varga a fost trimis în judecată, dar în stare de libertate, pentru act sexual cu un minor, în timp ce faţă de soţia lui, deşi a recunoscut că a fost complice la abuzuri, procurorii nu au formulat nicio acuză.

  Urmarea? Maria Varga a dispărut imediat din sat, iar de atunci nu a mai văzut-o nimeni. Şi bărbatul a plecat, dar nu singur, ci luând-o cu el şi pe fată, dar şi pe copilul de câteva luni. Cei trei au fost găsiţi un an mai târziu, bântuind pe o stradă din Cluj Napoca, oraş în care, după cum avea să se descopere, adolescenta a mai născut un copil, conceput tot cu tatăl vitreg. Copil pe care, la îndemnul lui Varga, l-a abandonat în maternitatea clujeană.

  Citește continuarea pe ebihoreanul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.