miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Jumătate din agenţiile de turism din România şi-au pierdut licenţa. 10 sunt din Arad! Vezi lista completă

  de - | 5 octombrie 2016, 9:51 AM | Naţional | Știri Arad

  6

  Autoritatea Naţională pentru Turism a luat o decizie istorică, fără precendent pe piaţa de turism românească, informează RăzvanPascu.ro și Vocea.biz.

  ANT a anunţat că 1384 de agenţii şi-au pierdut licenţa de turism pentru că nu au putut prezenta poliţa de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului, poliţă de asigurare pe care orice agenţie este obligată să o aibă şi să o afişeze public. De asemenea, pentru unele dintre agenţii retragerea licenţei a fost la cererea acestora sau pentru ca nu au respectat alte prevederi ale legislaţiei în vigoare.

  Potrivit ANT, aceste agenţii au fost notificate în prealabil, iar lista lor a fost făcută publică în perioada martie-septembrie 2016 pe site-ul instituţiei, iar o a doua notificare s-a trimis personalizat către fiecare agenţie de turism în data de 23 august, lista finală a agenţiilor de turism care au rămas fără dreptul de a vinde pachete turistice fiind publicată pe 4 octombrie pe site-ul ANT.

  Lista-agentiilor-de-tur-cu-licenta-radiata-la-cerere-sau-retrasa-2016.xls

  „Este o decizie istorică, fără precendent pe piaţa de turism românească. Felicit public ANT pentru curaj! Este trist pentru angajaţii acestor agenţii de turism, mai ales pentru acei angajaţi care fac turism din pasiune şi care se zbat mereu să le ofere clienţilor cele mai bune variante de concediu, dar ei sunt acum doar victime colaterale ale lăcomiei patronilor. Din păcate însă, nu toţi sunt pasionaţi cu adevărat de turismul de calitate şi tot din pacate, nu toate agenţiile sunt corecte şi nu îşi tratează clienţii onest. Realitatea ultimilor ani ne-a arătat că ceea ce se întâmplă pe piaţa de turism românească era nu numai o anomalie, ci pur şi simplu o haiducie, iar cei corecţi nu merită să plăteasca pentru cei incorecţi, deşi de multe ori aşa s-a întâmplat! Clienţii s-au săturat de oameni incorecţi şi de agenţii de turism neprofesioniste şi sigur ar prefera să fie mai puţine, dar care să ofere servicii de mai bună calitate şi mereu sigure. Există multe exemple de agenţii de turism corecte şi transparente în România şi de oameni de turism dedicaţi; aş vrea ca acesta să fie începutul unei noi generaţii de oameni de turism – turismul făcut din pasiune şi cu onestitate.”, a declarat Răzvan Pascu, consultant în turism, pentru Vocea.biz.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.