marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost eliberat în urma unei înțelegeri cu SUA

  de - | 25 iunie 2024, 11:39 AM | Internaţional

  0

  Fondatorul Wikileaks a fost eliberat din închisoarea britanică în care și-a petrecut ultimii cinci ani și s-a îmbarcat într-un avion care îl va duce către Insulele Mariane de Nord – un teritoriu american din Pacific, anunță Wikileaks și familia lui Assange, potrivit Biziday.ro.

  Conform înțelegerii prezentate de Departamentul de Justiție al SUA, Assange va pleda vinovat, iar în schimb va fi condamnat la 62 de luni de închisoare. Această perioadă îi va fi echivalată cu cei cinci ani executați deja în Marea Britanie. Când procesul va fi finalizat formal, lui Assange i se va permite astfel să se întoarcă în Australia, țara sa natală.

  „Ne-am angajat și am susținut interesele Australiei folosind toate canalele adecvate pentru a ajunge la un rezultat pozitiv. Am făcut acest lucru încă de la începutul mandatului meu de prim-ministru. Voi avea mai multe de spus atunci când aceste proceduri legale se vor încheia, ceea ce sper că va fi foarte curând”, a declarat prim-ministrul Australiei în această dimineață.

  Sursa: Biziday.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.