Judoka Fethi Nourine și-a primit pedeapsa după ce a renunțat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  de Special Arad | 24 July 2021, 2:11 PM | Internaţional | Sport

  0

  (foto: Twitter / staddoha)

  Luptătorul de judo Fethi Nourine, care a decis să renunţe la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a nu concura cu un adversar israelian de pe partea sa de tablou, a fost pedepsit pentru decizia sa.

  Potrivit Agerpres, care citează AFP, sportivul a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Judo, iar acreditarea sa a fost retrasă.

  Un judoka algerian a refuzat să concureze împotriva unui israelian
  Sâmbătă, comisia executivă a IJF a anunţat că l-a suspendat provizoriu pe judoka şi pe antrenorul acestuia, Amar Benikhlef. În consecinţă, Comitetul Olimpic Algerian a retras acreditările celor doi şi a precizat că ei vor reveni în Algeria.

  Conform Digisport, Nourine trebuia mai întâi să-l înfrunte pe sudanezul Mohamed Abdalrasool, luni în primul tur, înainte de a-l întâlni pe israelianul Tohar Butbul în turul următor. Sportivul nu este la prima experienţă de acest gen, el procedând similar la Campionatele Mondiale din 2019 de la Tokyo.

  Fethi Nourine a preferat să lupte pentru cauza palestiniană
  Sportivul a asistat la tragerea la sorți de la sala Budokan, celebru templu japonez de arte marțiale, și a văzut că urma să-l înfrunte luni pe Tohar Butbul din Israel.

  Am muncit mult ca să mă calific la Jocurile Olimpice, dar cauza palestiniană este mult mai importantă”, a declarat Fethi Nourine, după ce a anunțat că se retrage din concurs.

  ”N-am avut noroc la tragerea la sorți”, a fost și reacția antrenorului său.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.