sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Județul Arad va fi promovat prin jocuri video, aplicații și expoziții de realitate virtuală /augmentată în cadrul platformei și evenimentelor PLAY ROMÂNIA

  de Special Arad | 25 septembrie 2015, 9:52 AM | IT | Știri Arad | Topic special

  0

  Alături de alte 18 județe ale României, comorile turistice și culturale din Arad vor fi promovate în jocurile video și aplicațiile platformei PLAY ROMANIA.

  PLAY ROMANIA este o platformă multimedia, un mediu virtual educativ, ludic și interactiv de promovare a comorilor turistice și culturale ale României prin intermediul jocurilor video, aplicațiilor și conținutului web interactiv, se arată într-un comunicat remis Special Arad de către dezvoltatorii viitoarelor jocuri video. Platforma PLAY ROMANIA va fi lansată oficial în Municipiul Arad la o dată care va fi anunțată în curând, în cadrul evenimentului PLAYFEST ROMANIA, primul festival itinerant multimedia care promovează județele României prin intermediul jocurilor video, aplicațiilor și conținutului web.

  Lansarea online a platformei va avea loc vineri, 30 octombrie 2015, data la care jocurile și aplicațiile PLAY ROMANIA vor fi disponibile pentru download.

  Argument pentru organizarea evenimentului PLAY ROMANIA – PLAYFEST

  „Având în vedere importanța promovării acestui domeniu în rândul tinerilor din județ, am propus organizarea în parteneriat cu Consiliul Județean a evenimentului PLAY ROMANIA – PLAYFEST. Acest eveniment face parte dintr-un demers național de încurajare a tinerilor să urmeze o carieră în domeniul IT, jocurilor video, aplicațiilor web și să creeze produse destinate promovării culturii și turismului. Play România introduce în promovarea turistică și culturală conceptul de gamification (folosirea jocului ca instrument educativ de promovare)”, spun cei de la Play Romania.

  „Argument pentru susținerea dezvoltării proiectelor multimedia, games, aplicații și web în contextul utilizării lor în turism și cultură: trăim într-un secol în care țările de succes mizează pe IT, educație, inovație și cultură.

  România are un potențial uriaș și o șansă unică de a deveni lider european în domeniul industiei IT&C, de gaming, de aplicații web și smartphone. În România sunt angajați în industria IT, comunicații, web, gaming și aplicații aproximativ 100 000 de tineri, dintre care 5 000 în domeniul jocurilor video și aplicațiilor, alți 5000 în domeniul realizării de aplicații și site-uri web. Deși România este recunoscută la nivel internațional ca având tineri informaticieni talentați, lipsa de promovare și susținere a acestui domeniu face ca plecarea lor în Europa (UK, Germania, Franța) și SUA să fie o prioritate încă din liceu. Promovarea și susținerea dezvoltării acestui domeniu in rândul tinerilor va conduce la crearea de imm-uri și start-upuri, vom contribui la crearea de locuri de muncă și păstrarea tinerilor în țară stimulându-i să-și creeze propriile firme și să acceseze fonduri europene. Credem că este o prioritate și o șansă extraordinară de a stimula românii să urmeze drumul programării, al designului animat 2D și 3D, al jocurilor video și aplicațiilor web, o industrie de viitor pentru România. Credem că România trebuie să investească în inovație și creativitate, să investească în tineri pentru a ne crea un viitor pe baza talentului nostru în it. Credem că proiectele propuse de platforma noastră și a partenerilor vor atrage tineri care să realizeze jocuri educative și aplicații de promovare a culturii și turismului”, argumentează inițiatorii proiectului.

  PLAY ROMANIA – Platfroma multimedia de games, apps, web
  1. Jocuri video PC
  a) PLAY ROMÂNIA 3D
  b) PLAY ROMÂNIA 2D
  c) HISTORY – CETATEA TIMPULUI. DESCOPERĂ ISTORIA ROMÂNIEI

  2. Aplicații
  a) MUSIC MUSEUM
  b) GHID APLICAȚIE – CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA
  c) MINI EUROPE – PARC CULTURAL

  3. Expoziții
  a) Expoziție de realitate virtuală COMORILE ROMÂNIEI – expoziție de fotografie și aplicație smartphone
  b) Expoziție de realitate virtuală COMORILE EUROPEI – expoziție de fotografie și aplicație smartphone

  4. Web interactiv

  5. Evenimente – PlayFest Romania, Play School, Expoziții

  6. Play School Romania – școala de gaming, apps și web

  Pentru crearea unor noi episoade (level-uri) și oferirea gratuită utilizatorilor, dezvoltatorii platformei doresc un parteneriat cu Consiliul Județean și instituțiile subordonate de turism și cultură a județului, precum și atragerea de sponsorizări.

  Platforma PLAY ROMANIA, creată de Marghiol Nicolae și Iulian Năstăsache, este o platformă unică în lume prin scopul ei de a folosi jocuri și aplicații în promovarea turismului și culturii unei țări.

  Pentru informații suplimentare, pentru vizualizarea clipurilor de prezentare a jocurilor și aplicațiilor, precum și pentru a testa jocurile vă invităm să accesați site-ul www.playromania.ro

  PREZENTAREA JOCULUI PLAY ROMANIA 3D

  Arad joc online

  PLAY ROMÂNIA 3D este primul joc video din Europa dedicat promovării destinațiilor turistice si culturale, personalităților și patrimoniului unei țări.

  Împreună cu prietenul și ghidul tău, „Mihai”, vom porni într-o călătorie virtuală în cele mai frumoase locuri din România, vom vizita orașe și sate frumoase, vom admira peisaje, vom merge pe urmele marilor români, ne vom distra și vom descoperi România.

  PLAY ROMANIA este o platformă de socializare și de experiențe virtuale prin posibilitatea logării cu propriul avatar, crearea unei rețele de prieteni și cunoștințe, vizitarea obiectivelor împreună cu prietenii tăi (chat, e-social experiences).

  Update trimestrial – noi episoade, noi misiuni, noi aventuri și persoanaje

  Misiunile jocului, obiective
  1. Experiența călătoriilor în România și realizarea misiunilor propuse de Mihai, ghidul și prietenul vostru
  2. Colecționarea Comorilor României – destinații, muzee,personalități, sate frumoase, produse românești
  3. Continut dinamic și interactiv – text, video, audio
  4. Evenimente virtuale – expoziții tematice, concerte, etc
  5. Experiențe e-social – chat cu prietenii tăi – lansare prevăzută pentru 2016
  6. Crearea de rețele private pentru prietenii tăi – lansare prevăzută pentru 2016
  7. Primele călătorii și aventuri – Mission Posible 1 – Discover Romanian Treasures
  1) Timișoara – centrul istoric
  2) Arad – Centrul istoric
  3) Drăguș
  4) Wild România
  5) Drive in Romania
  6) București
  7) Oradea
  8) Delta Dunării – din decembrie 2015
  9) Bacău, Brașov – din decembrie 2015

  PREZENTAREA JOCULUI PLAY ROMANIA 2D

  PREZENTAREA JOCULUI PLAY ROMANIA 2D

  Play Romania 2D este un joc-aplicație de timp platformer 2D în care veți descoperi împreună cu „Mihăiță” cele mai importante comori ale județelor României.
  Jocul are 18 level-uri, 18 județe în care veți găsi multe comori!

  Misiuni, obiective de îndeplinit
  1. Colecționează monezile PLAY LEI
  2. Realizează un scor cât mai mare
  3. Impușcă-l pe Dracula și pe gândăceii vampirici – veți primi puncte !
  4. Găsește drumul către următoarea călătorie, următorul județ

  PLAY ROMANIA.cdr PLAY ROMANIA.cdr PLAY ROMANIA.cdr PLAY ROMANIA.cdr

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.