marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Două ministere au avizat acordul de colaborare dintre județul Arad și Raionul Anenii Noi din Republica Moldova

  de Special Arad | 29 mai 2020, 12:50 PM | Administraţie

  1

  Comunicat. Administrația județeană va colabora mai îndeaproape cu autoritățile din Raionul Anenii Noi, din Republica Moldova, prin semnarea unui acord de colaborare pe o perioadă nedeterminată. Proiectul Acordului de Cooperare a fost avizat pentru conformitate și oportunitate de către Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice. Prin încheierea acestui acord, se vizează promovarea schimburilor de bune practici și experiențe, pentru susținerea unor programe și proiecte comune de infrastructură, culturale, sportive, de tineret, educaționale și de dezvoltare economică.

  Acţiunile de colaborare se vor referi în special la:

  – Schimburi de experienţă în domeniul dezvoltării locale şi a bunelor practici pentru o activitate eficientă a autorităţilor administraţiei publice locale;

  – Asigurarea comunicării, transparenţei şi schimbului de informaţii;

  – Organizarea de activităţi comune cu caracter educativ, social, cultural şi sportiv;

  – Promovarea şi susţinerea relaţiilor economice, agricole şi a proiectelor de infrastructură;

  – Schimburi interinstituţionale în domeniile lor de competenţă, în special domeniul social, dezvoltare economică, cultură, sport, învăţământ, protecţia mediului înconjurător, transport şi sănătate publică.

  „Eminescu ne-a unit”

  Ideea unui acord de colaborare s-a născut anul trecut, sub auspiciile concursului internațional „Mai aproape de Eminescu”, concurs organizat anual de Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”.  Doamna director Monica Ienciu ne-a declarat că anul trecut, între participanți s-a aflat și o delegație a Liceului „Mihai Eminescu” din Raionul Anenii Noi, din Republica Moldova. „Delegația din Republica Moldova a venit în Arad, a vizitat orașul, a discutat cu reprezentanții administrației publice. La rândul nostru, am onorat invitația de a merge și am fost oaspeții Liceului „Mihai Eminescu”. Școala noastră s-a înfrățit cu acest liceu și mă bucur să aflu că acordul de colaborare s-a extins, la un an de la prima întâlnire, la nivelul județului Arad”, a declarat doamna director Monica Ienciu.

  Acordul de colaborare se va afla pe agenda de lucru a consilierilor județeni, la sfârșitul acestei luni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bestiala fotografia colaj, ...

   no’ …asa da!Un exemplu de colaborare de invidiat, mai ales ca ne ajuta si distanta, infrastructura pe care se circula pana acolo fiind de invidiat, ca-n Elvetia!Economie, infrastructura, agricultura…traiasca Republica Socialista Romania!Super fain articol!O zi excelenta tuturor!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.