Judecătorul Ștefan Lucaciuc, fostul președinte al Tribunalului Arad, a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție

  de Ioana Costaș | 23 March 2023, 6:30 PM | Știri Arad

  0

  foto: Facebook - Ștefan Lucaciuc

  Fostul președinte al Tribunalului Arad, judecătorul Ștefan Lucaciuc, în prezent președinte Secție a II-a Civilă în cadrul Curții de Apel Timișoara, a promovat – având punctajul cel mai mare – concursul pentru ocuparea postului de judecător la Secția a II-a Civilă din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Concursul a fost organizat în perioada noiembrie 2022 – martie 2023.

  În fapt, ÎCCJ a scos la concurs două posturi de judecător în cadrul Secției a II-a Civilă. Șapte judecători – de la Curțile de Apel Cluj,  București și Craiova – s-au înscris pentru a participa la concurs, însă doar doi au promovat.

  În urma concursului, judecătorul Ștefan Lucaciuc a obținut cel mai mare punctaj: 94.80. Punctajul minim pentru a fi declarat admis la concurs a fost de 70 de puncte.

  Fostul președinte al Tribunalului Arad își va începe activitatea la Secția a II-a Civilă din cadrul ÎCCJ începând cu data de 1 mai. De altfel, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii din 23 martie au fost validate rezultatele concursurilor de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

  Judecătorul Ștefan Lucaciuc și-a început activitatea în anul 1999 la Judecătoria Arad. În anul 2004, judecătorul a promovat de la Judecătoria Arad la Tribunalul Arad. Până în anul 2013, Lucaciuc a fost judecător, dar și președintele Tribunalului Arad (2006-2012).

  De la 1 martie 2013, Ștefan Lucaciuc a promovat la Curtea de Apel Timișoara. În luna mai  2017, judecătorul a fost detașat pentru o perioadă de timp la Consiliul Superior al Magistraturii în calitate de purtător de cuvânt.

  De la 1 mai, Ștefan Lucaciuc își va ocupa funcția de judecător în cadrul Secției a II-a Civilă la ÎCCJ.

   

  Citește și: Judecătorul arădean Ștefan Lucaciuc este noul purtător de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.