Judecătorul Ștefan Lucaciuc, fostul președinte al Tribunalului Arad, a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție





Fostul președinte al Tribunalului Arad, judecătorul Ștefan Lucaciuc, în prezent președinte Secție a II-a Civilă în cadrul Curții de Apel Timișoara, a promovat – având punctajul cel mai mare – concursul pentru ocuparea postului de judecător la Secția a II-a Civilă din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Concursul a fost organizat în perioada noiembrie 2022 – martie 2023.
În fapt, ÎCCJ a scos la concurs două posturi de judecător în cadrul Secției a II-a Civilă. Șapte judecători – de la Curțile de Apel Cluj, București și Craiova – s-au înscris pentru a participa la concurs, însă doar doi au promovat.
În urma concursului, judecătorul Ștefan Lucaciuc a obținut cel mai mare punctaj: 94.80. Punctajul minim pentru a fi declarat admis la concurs a fost de 70 de puncte.
Fostul președinte al Tribunalului Arad își va începe activitatea la Secția a II-a Civilă din cadrul ÎCCJ începând cu data de 1 mai. De altfel, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii din 23 martie au fost validate rezultatele concursurilor de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Judecătorul Ștefan Lucaciuc și-a început activitatea în anul 1999 la Judecătoria Arad. În anul 2004, judecătorul a promovat de la Judecătoria Arad la Tribunalul Arad. Până în anul 2013, Lucaciuc a fost judecător, dar și președintele Tribunalului Arad (2006-2012).
De la 1 martie 2013, Ștefan Lucaciuc a promovat la Curtea de Apel Timișoara. În luna mai 2017, judecătorul a fost detașat pentru o perioadă de timp la Consiliul Superior al Magistraturii în calitate de purtător de cuvânt.
De la 1 mai, Ștefan Lucaciuc își va ocupa funcția de judecător în cadrul Secției a II-a Civilă la ÎCCJ.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)