marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Judecătorul Cristi Danileţ: „Justiţia a fost sub asalt. Să reparăm ce se mai poate”

  de - | 30 mai 2019, 2:09 PM | Naţional

  8

  Judecătorul Cristi Danileţ susţine, pe pagina de Facebook, că politicienii trebuie să rezolve situaţia apărută după votul de duminică, iar justiţia trebuie privită cu încredere şi lăsată să îşi îndeplinească misiunea, scrie news.ro.

  „Las politicienii să stabilească cum vor rezolva situaţia apărută după voturile de duminică. Totuşi, să nu uităm: un politician fusese condamnat definitiv pentru fraudă electorală, dar nu i s-au interzis atunci drepturile politice pentru subminarea democraţiei; ca urmare, acel infractor a fost ales de populaţie în Parlamentul ţării. Nu e primul caz. Parlamentul, Preşedinţia ţării şi Primăria fiind singurele posturi publice care pot fi ocupate de cei care au cazier, ceea ce reprezintă o scăpare legislativă incredibilă; în Parlament, acel infractor a fost ales preşedinte al uneia din Camere, fiind pe aceeaşi poziţie ierarhică cu mari valori din istoria statului român, coborând în derizoriu una din cele mai importante funcţii în stat”, a scris judecătorul Cristi Danileţ pe pagina sa de Facebook.

  Dănileţ afirmă că „infractorul în cauză a pus şi schimbat Guverne”.

  „De aici mă interesează doar ministrul Justiţiei. Aşadar, am avut un ministru – culmea! şi profesor de drept – care a fost susţinut de un infractor, care a avut întâlniri şi negocieri cu acest infractor. Mai mult, acest ministru al Justiţiei a distrus cariere de magistraţi (Kovesi şi Lazăr) şi a dinamitat tot sistemul de justiţie, furnizând Parlamentului un proiect de act normativ care a întors justiţia la nivelul anilor 2002-2003 când ţara era condusă de un alt infractor condamnat definitiv de justiţia română. În paralel, în Parlament, acest infractor a girat toată activitatea concertată împotriva justiţiei române: iniţierea amnistiei şi graţierii (încă se află în Parlament), modificarea drastică a codurilor de abia reformate (care se află la Curtea Constituţională), modificarea a sute de articole din legile justiţiei (creşterea puterii IJ, crearea monstruoasei SIIJ, dinamitarea CSM, inventarea erorii judiciare, eliberarea a sute de magistraţi din funcţie), eliberarea a mii de deţinuţi mai înainte de data stabilită de judecători, schimbarea Agentului Guvernamental la CEDO şi mai ales generarea şi girarea a mii de atacuri prin intermediul televiziunilor aservite”, a mai scris Danileţ.

  Judecătorul face referire şi la cei care îl consideră victimă pe Liviu Dragnea şi cere ieşirea din penibil pentru că „justiţia a fost sub asalt”.

  „Acum, infractorul în cauză a mai fost condamnat o dată. Iar unii deja îl fac victimă: că e o tragedie pentru familia sa, că nu trebuia dat cu pumnul în maşina care îl ducea la penitenciar, că oare ce a mâncat dimineaţa asta, că avea sau nu camera văruită etc. Sindromul Stockholm în toată splendoarea sa, nu alta! Eu spun să ieşim din penibil. Justiţia a fost sub asalt şi magistraţii aproape că au fost îngenunchiaţi. Am ajuns ca în 2018 şi 2019 să ne fie mai frică în sistem decât în vremurile sinistre din 2001-2003. Numai susţinerea constantă a societăţii civile ne-a scăpat de la dezastrul total. Şi, desigur, hotărâri curajoase ale magistraţilor verticali. Căci, da, azi trebuie curaj ca să fii normal”, a mai scris Danileţ.

  Judecătorul de la Cluj cere „să reparăm ce se mai poate”.

  „Aşadar, să reparăm ce se mai poate: renunţarea la modificarea codurilor penale, abrogarea tuturor modificărilor făcute la legile justiţiei, renunţarea la SIIJ, demisia membrilor CSM care au susţinut toate aceste modificări stupide. Nu cred în recârpire, ci în reclădire. Începem cu Justiţia, continuăm cu România. Oamenii trebuie să revină la normalitate, să înceapă să muncească, economia să înceapă să funcţioneze. Şi, pe deasupra, cetăţenii să vegheze. Că poate unii nu se retrag, ci doar se repliază…”, a mai scris Danileţ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se găsii să grăiască,.. Cine??? Un nerușinat cu tupeu cât casa. Coruptul de serviciu strigă primul „Corupții” … și arată cu degetul.
   ,
   „Ai primit ordin să ieși la rampă?! Viperelor … cum vă țineți voi în brațe unii pe alții! Te și vezi ministrul justiției în în GuvernulMeuJohanis?! HUOOOOO!!! Oare când vom scăpa de lepădături în România?”
   ,
   „Oamenii trebuie să revină la normalitate, să înceapă să muncească, economia să înceapă să funcţioneze.” … vai obraznicule!!! Ce picioare-n cur meriți.

   --16 voturi
   +1
   -1
    • Care este rolu Judecătorilor??? Să facă politică?
     ,
     Anormalitatea vi se pare normală. Ce caută în dezbaterea publică un judecător? Te dai de partea corupților … „Călăilor de la Aiud” de ex. …ce poți fi altceva? Grohăi alături de porcii de la troacă, nu poți fi altceva decât un porc. O privghetoare nu poate grohăi. Ce dovezi să aduc? Că doar nu suntem toți orbi și analfabeți?

     --6 voturi
     +1
     -1
    • Legea 303/2004
     „…Articolul 9
     (1) Judecătorii și procurorii nu pot să facă parte din partide sau formațiuni politice și nici să desfășoare sau să participe la activități cu caracter politic.
     (2) Judecătorii și procurorii sunt obligați ca în exercitarea atribuțiilor să se abțină de la exprimarea sau manifestarea, în orice mod, a convingerilor lor politice.
     (3) Judecătorii și procurorii sunt obligați ca, în exercitarea atribuțiilor, să se abțină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare, în orice mod, la adresa celorlalte puteri ale statului – legislativă și executivă.”
     http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/53074

     Încă o dată: Judecătorii și procurorii sunt OBLIGAȚI ca, în EXERCITAREA ATRIBUȚIILOR, SĂ SE ABȚINĂ DE LA MANIFESTAREA SAU EXPRIMAREA DEFĂIMĂTOARE, ÎN ORCIE MOD, LA ADRESA CELORLALTE PUTERI ALE STATULUI- legislativă și executivă.

     Iaca și dovada stimată Raluca Medeleanu. Și dacă mai vrei, îți pot arăta și urmele lăsate pe propriam pile de un regim dictatorial ce a fost posibil, doar cu participarea unora ca Lazăr și vipere alunecoase ca de ex. Danieleț. Ei spun că au „excutat doar ordine venite în ordinea ierarhică a instituției, din care făceau parte”, sau în cazul de față este un cavaler al „Statului de Drept/Strâmb”. (Știu că este un șablon ce urmează să spun dar nu mă pot abține fiindcă așa este) Și călăii de la Auschwitz (dar nu numai) și-au construit apărarea tot pe același argument la Procesul de la Nürnberg.

     Încălcând Legea și CONSTITUȚIA (ce este și mai grav), te erijezi în protectorul ei în mod public. Ce faci? Am mai scris despre asta. Te urci „pe trotuarul din dreapta” zbierând „corupților” la cei de pe trotuarul de vizavii, când tu ar trebui să mergi pe mijlocul drumului, conform Legii pe care ești pus să o aplici și să mediezi conflictele. Dar așa este în România „Scopul scuză mijloacele” … am pornit Marea Cruciadă în Numele Statului de Drept cu trompeta Danieleț în frunte (și ce mai contează dacă pe ici pe colo călcăm strâmb), ce docil răspunde la apăsările pe clape. Și te rog să mă crezi că pentru aceste „dovezi” nu am nevoie de Antene sau alte „personalități” media. Știu să citesc și înțeleg ceea ce citesc, spre deosebire de alții care nu fac altceva decât să grohăie pe aici, murdărind spațiul public cu duhoarea cuvintelor folosite în atacurile la persoană.
     ,
     Danieleț este DOAR un judecător și nu este un „Dumnezeu/Robin Hood al Legii”. El nu poate fi deasupra legii. Și asta nu o spun eu, ci o spune și CSM-ul. Deci?! Mai am nevoie de dovedit ceva?

     --3 voturi
     +1
     -1
     • peterpanule, ai fost intrebat simplu : …”si il numiti corupt pe domnul Danilet pe baza caror dovezi?”

      La care tu ai raspuns EXACT ca antenele! Boss, intrebarea era alta, tu ai raspuns astfel PENTRU CA REALITATEA TA ESTE ALTA!

      Sincer iti spun! AI O PROBLEMA! Cauta ajutor psihiatric!

      0 voturi
      +1
      -1
  2. Am inteles in sfarsit viziunea strategica a rezistentilor: sa nu se schimbe nimica in justitie fiindca este foarte bine asa cum este ea acuma, este perfecta, desavarsita si problemele de care ne izbim ca de niste ziduri, zilnic … nu sunt reale. Mult mai importante pentru judecatorii incompetenti sunt privilegiile, veniturile mari, imunitatea, inamovibilitatea si absenta responsabilitatii minimale.
   Noaptea mintii.

   --16 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.