miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Dacian Cioloș: „Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmărește cazul Danileț”

  de - | 14 decembrie 2021, 8:26 PM | Politikos

  0

  (foto: Raluca Medeleanu)

  Dacian Cioloș a scris pe Facebook că Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, urmărește cazul Danileț. Reynders a cerut mai multe informații despre deciziile luate de CSM luni seară, punctează Cioloș, citat de Europa FM.

  „Astăzi, la Strasbourg, comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmărește cazul Danileț și că a cerut deja mai multe informații despre deciziile luate aseară de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este unul dintre subiectele de pe agenda Comisiei Europene, iar trenarea desființării acestei secții va avea consecințe.

  Din discuțiile cu comisarul Reynders, am înțeles că îngrijorarea Comisiei vine din faptul că, deși există o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) încă din luna mai, lucrurile stagnează și, mai grav, între timp, alți magistrați sunt timorați.

  Didier Reynders mi-a confirmat că, în lipsa desființării SIIJ, Comisia Europeană va sesiza din nou Curtea de Justiție la începutul anului viitor, cu riscul impunerii pentru România a unei amenzi, pentru că hotărârea CJUE nu e respectată. În Uniunea Europeană există temerea că, după Polonia și Ungaria, ar putea apărea un nou stat-problemă”, a scris Dacian Cioloș într-o postare pe pagina lui de Facebook.

  Citește și: Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus de CSM din magistratură pentru două filmulețe pe TikTok. Decizia nu este definitivă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.