duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Judecătorii anulează licitația de miliarde de lei pentru 40 de trenuri electrice! Sentința nu e definitivă

  de Special Arad | 16 iunie 2020, 10:57 AM | Știri Arad

  0

  Tribunalul Bucureşti a anulat licitaţia lansată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) în aprilie 2019 pentru 40 trenuri electrice regionale RE-R, contractul având valoarea de până la 4,5 miliarde lei.
  Obiectul licitației îl reprezenta achiziţia publică a 40 unităţi rame electrice regionale și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani de la livrarea fiecărei rame electrice, urmând ca acestea să fie livrate în termen de 32 de luni de la semnarea contractului.
  Magistrații Tribunalului București au decis să respingă excepţia lipsei de interes invocată în cererea conexă. „Admite cererea principală şi cererile conexe. Anulează procedura de atribuire. Obligă pârâţii din cererea conexă nr. 2036/3/2020 la cheltuieli de judecată în sumă 20.000 lei onorariu de avocat diminuat. Cu recurs. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.
  Cu o lună în urmă, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anunţat că a respins cererea asocierii CRRC (societate chineză) – Astra Vagoane Arad., dar Curtea de Apel Bucureşti a decis luni, 15 iunie, exact contrariul.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.