Judecător: milioane de utilizatori pot să dea în judecată Facebook

  de - | 17 aprilie 2018, 7:21 PM | Internaţional | Social Media

  0

  Un judecător din Statele Unite a decis că milioane de utilizatori de Facebook, ale căror feţe apărute în fotografii au fost scanate fără cunoştinţa acestora, pot să dea în judecată compania.

  „Tăguirea” prietenilor în fotografiile postate şi distribuirea lor pe Facebook este una dintre cele mai populare funcţiuni ale platformei sociale şi, pe măsură ce tehnologia Facebook a devenit mai sofisticată, a făcut această acţiune mai facilă.

  În acelaşi timp, Facebook îţi reperează prietenii utilizând recunoaşterea facială.

  Făcând această operaţiune, Facebook a adunat o uriaşă bază de date cu chipuri ale utilizatorilor, creată fără consimţământul explicit al acestora, subliniază judecătorul respectiv, potrivit Rador.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.