sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Jonglerii cu foc, lupte, scrimă și cabaret – o demonstrație teatrală inedită în grădina cinematografului Arta

  de Tomck@t | 15 iulie 2020, 11:09 AM | Cultură

  0

  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” oferă un eveniment în aer liber cu adevărat ieșit din comun joia aceasta, 16 iulie, de la ora 20, în grădina de vară a cinematografului Arta *. Spectacolul va fi compus din două părți și va putea fi vizionat gratuit.

  Prima parte a întâlnirii teatrale propuse publicului de actorii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” va debuta cu o demonstrație de jonglerie cu foc, urmată de adevărate lecții de lupte scenice susținute de actorii Diana Ioana Licu, Marina Palii, Ștefan Dogaru și Bogdan Neciu. Coordonator de lupte este actorul Robert Pavicsits, iar consultant de specialitate – profesorul Peter Habala.

  „Am ales să scoatem la iveală, în fața publicului, lucruri pe care mai rar le văd spectatorii. Și anume, care sunt tehnicile folosite de actori în scenele de luptă. Așadar, ne vom duela precum spadasinii din filmele de capă și spadă și vom face demonstrații de lupte scenice”, spune actorul Robert Pavicsits.

  Partea a doua a întâlnirii din 16 iulie este dedicată… cabaretului. Așadar cu muzică și dans, actorii Trupei Marionete vă provoacă la un spectacol à la… Moulin Rouge.

  Va fi o întâlnire minunată între actori, artisti păpușari și dansatori de tango. Păpuși de talie umană dansează și cântă deschizând cortina teatrului de păpuși și pentru publicul adult, sub forma unui spectacol cu momente de cabaret”, spune actorul Sorin Dorobanțu.

  „Vinovatii” dansatori sunt: Cristina Pușcaș, Alexandru Pușcaș și Daniela și Gheorghe Jeflea, iar artiștii păpușari – Nuți Dorobanțu, Izabela Moș și Sorin Dorobanțu.

  * Inițial, locul evenimentului a fost anunțat a fi curtea interioară a blocului Z 25 din cartierul Aurel Vlaicu, dar din motive organizatorice, a fost mutat în grădina de vară a cinematografului Arta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.