Joan Laporta a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al clubului FC Barcelona

  de Special Arad | 8 martie 2021, 8:05 AM | Sport

  0

  Joan Laporta este noul președinte al celor de la FC Barcelona. Fostul boss al clubului catalan între anii 2003 și 2010 a câștigat covârșitor scrutinul înaintea lui Víctor Font și Toni Freixa.

  Cu 55.611 voturi, adunate în a doua cea mai mare participare din istorie la aceste alegeri, cu excepțía celor din 2010 (57.088 de voturi), Laporta a obținut 34.184 voturi (54,28%), depășind pe Font cu 16.679 de voturi (29.99%) și Freixa cu 4.769 de voturi (8,58%), scrie prosport.ro.

  După ce a a anunțat că participă la scrutin la șase ani după ce a pierdut în fața lui Josep Maria Bartomeu (25.823 voturi împotriva 15.615), cu efectul devastator al pierderii titlului, Laporta va prelua funcția la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii următoare.

  Alegerile, programate inițial pentru 24 ianuarie și amânate din cauza revenirii celui de-al treilea val al pandemiei, au însemnat o prezență masivă la urne. Organizarea scrutinului, cu angajați din diverse domenii, a fost impecabilă într-un context de dificultate prin votul în șase locații pentru prima dată în istorie, scrie prosport.ro.

  Unicitatea clubului a făcut încă o dată înconjurul lumii, mai ales cu imagini precum cea a lui Leo Messi care își exercită pentru prima dată dreptul de a vota, ca membru al Barça, alături de fiul său mai mare Thiago.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.