duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iustin Cionca: „Un alt drum județean important intră în lucru, Târnova-Tauț!”

  de Special Arad | 11 septembrie 2019, 1:49 PM | Administraţie

  0

  Astăzi, la sediul Consiliului Județean, s-au semnat contractele pentru modernizarea a două drumuri județene: Târnova-Tauț, respectiv un tronson în Gurahonț, care face legătura cu gara. Fondurile necesare modernizării celor două tronsoane sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean.

  Pentru drumul Târnova-Tauţ au fost depuse 3 oferte, câștigătoare fiind asocierea dintre SC Sylc Con Trans SRL și SC Bauplaning SRL. Drumul, în lungime de 9,1 km, este prevăzut să fie finalizat în 12 luni, 3 luni fiind alocate pentru elaborarea proiectului tehnic, iar 9 luni pentru execuție. Valoarea contractului este de 11.775.227,11 lei fără TVA.

  „Vom moderniza acest drum din fonduri proprii, deși am fi preferat să avem alte surse de finanțare. Din păcate, acest drum, Târnova-Tauț, a fost refuzat de la finanțare de către Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, deși am depus proiectul în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Era de preferat ca măcar o parte din banii cu care arădenii contribuie la Bugetul de Stat să se întoarcă în județul Arad, prin finanțarea proiectelor depuse de administrația locală”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Tronsonul de drum din Gurahonț are o lungime de 0,9 km, proiectul fiind câștigat de asocierea dintre SC Piatră Balast SRL, SC Durago SRL și Dromcons SRL.

  Valoarea totală: 1.986.249,35 lei (fără TVA), durata execuției fiind de 9 luni (3 luni alocate pentru proiectare și șase luni pentru lucrarea efectivă).

  „Continuăm să investim în drumurile județene, pentru a le aduce la un standard cât mai ridicat, pentru a asigura confort și siguranță în trafic pentru arădeni”, a completat Iustin Cionca.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.