marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivIulius Mall Timișoara reacționează la articolul Special Arad despre accidentul cu fetița de 5 ani

  de Special Arad | 19 februarie 2016, 4:30 PM | Recomandările editorilor | Regional

  1

  UPDATE (19.02.2016, ora 16:40) – Poziția oficială Iulius Mall Timișoara

  Conducerea Iulius Mall Timișoara a trimis astăzi o precizare referitoare la articolul apărut pe Special Arad, intitulat „Documentele care puteau preveni accidentul din mall! Protecția Consumatorului cunoștea pericolul”. Aceștia specifică faptul că imaginile trimise de către un părinte la Protecția Consumatorului (foto stânga) nu sunt din același loc unde s-a produs accidentul.

  De asemenea, aceștia ne descriu modul în care s-a întâmplat incidentul, așa cum s-a văzut pe înregistrările video captate de camerele de supraveghere din incinta mall-ului.

  Iată comunicatul Iulius Mall:

  Precizare Iulius Mall Timisoara

  UPDATE (19.02.2016, ora 08:20) – Documentele care puteau preveni accidentul din mall! Protecția Consumatorului cunoștea pericolul

  Special Arad a intrat în posesia unor documente care demonstrează pur și simplu că accidentul de la Iulius Mall Timișoara putea fi evitat. Cu șase zile înainte de ceea ce s-a întâmplat în Iulius Mall, în 11 februarie 2016, un părinte a sesizat Protecția Consumatorului cu privire la faptul că la scările rulante din spațiul comercial amintit se pot întâmpla lucruri groaznice. Ca urmare a sesizării și solicitării celor de la ANPC (să fie indicat locul unde există pericolul), părintele reclamant a răspuns printr-un altemail, la adresa [email protected], intitulat „Locul unde copiii pot cădea în gol la Iulius Mall”, și a indicat locația exactă, inclusiv o fotografie: lângă barul Ice Deep, vizavi de un magazin de pantofi.

  Ce a făcut protecția Consumatorului Timiș nu știm, însă e cert că accidentul s-a produs.

  reclamatie ANPC 1

  reclamatie ANPC 2

  Titlu principal (17.02.2016): Accident foarte grav la un mall vizitat de sute de arădeni

  O fetiţă de cinci ani din Timişoara a ajuns la spital după ce a căzut în gol, două etaje, în interiorul centrului comercial Iulius Mall. Fetiţa a scăpat ca prin minune, fiind în afara oricărui pericol. Reprezentanţii Iulis Mall susţin că fetiţa a fost lăsată nesupravegheată. 

  Un grav incident petrecut, marţi, la Iulis Mall Timişoara, se putea sfârşi tragic. O fetiţă în vârstă de cinci ani a căzut în gol două etaje, de la etajul unu până la demisol. Fetiţa, însoţită de mama sa, tocmai ieşise de la orele de engleză susţinute într-o locaţie din Iulius Mall şi se juca alături de un alt copil în momentul în care s-a produs incidentul. „Copiii s-au jucat şi fetiţa a fost agăţată de banda de la scările rulante care urcă spre jocurile de noroc şi a fost târâtă între bandă şi balustradă. Neavând unde să pună picioarele a căzut în gol. Distanţa de la care a căzut este de aproximativ 10-11 metri. Practic, sunt două etaje. Dumnezeu a păzit-o. Fetiţa are doar o fractură de femur. Nu este nimic foarte grav. Este o minune”, a declarat Daniel Călin Urs, tatăl copilului cu care fetiţa se juca în momentul în care a căzut.

  Reprezentanţii Iulius Mall au arătat că imaginile suprinse de camerele de supraveghere arată că în momentul incidentului, fetiţa era lăsată nesupravegheată. „Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona respectivă arată cum doi copii nesupravegheaţi, un băiat şi o fetiţă, aleargă spre scările rulante care duc la nivelul superior.  Fetiţa încearcă să se urce pe mâna curentă a scării rulante, aflată în mişcare, pe sensul de urcare, însă, într-o fracţiune de secundă, la ora 16:59:24, îşi pierde echilibrul şi cade la baza scării rulante de la nivelul inferior. S-a intervenit prompt, scările rulante au fost oprite, echipajele de intervenţie au fost chemate de urgenţă, iar copilul a fost preluat imediat de o Ambulanţă SMURD”, au arătat reprezentanţii Iulius Mall, la solicitarea „Adevărul”.

  SURSA: Adevarul.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.