miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Directorul economic al DSP Arad, Iuliu Penzeș, a reușit anularea ordinului prin care a fost detașat la DSP Galați după ce a electrocutat un coleg

  de Ioana Costaș | 13 iunie 2023, 5:30 PM | Știri Arad

  0

  Directorul economic al DSP Arad, Iuliu Penzeș, a reușit anularea ordinului prin care a fost detașat la DSP Galați. Reamintim cititorilor că în luna februarie a acestui an, Iuliu Penzeș a electrocutat un coleg de serviciu, în sediul DSP Arad, iar la puțin timp după incident s-a dispus detașarea directorului economic la DSP Galați. La momentul incidentului, Penzeș a susținut că are aparatul cu electroșocuri asupra sa pentru autoapărare.

  Directorul economic al DSP Arad a atacat în instanță actul prin care s-a dispus detașarea sa, iar marți, 13 iunie, Tribunalul Arad a decis următoarele în această cauză: „Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Penzes Iuliu Gheorghe împotriva pârâţilor Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad, având ca obiect litigiu privind funcţionarii publici (Legea nr. 188/1999) si, în consecinţă: Anulează Ordinul nr.336/13.02.2023 emis de Ministrul Sănătăţii, privind detaşarea domnului Penzes Iuliu Gheorghe, funcţionar public de conducere, de director executiv adjunct economic, de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Galaţi. Anulează Dispoziţia nr.23/13.02.2023 a Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad privind punerea în aplicare a Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.336/13.02.2023. Se va lua act de opţiunea reclamantului de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Arad. Pronunţată la data de 13.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Decizia instanței nu este definitivă.

  Anterior incidentului cu aparatul de electroșocuri, directorul economic al DSP Arad, Iuliu Penzeș, a fost implicat într-un alt eveniment, de data aceasta împreună cu directorul de resurse umane al instituției, Constantin Cătană, cei doi sfârșind prin a se îmbrânci.

   

  • Citește și: DSP Arad – „Ferma animalelor”. Directorul Iuliu Gheorghe Penzes a electrocutat un coleg de serviciu și acum sunt audiați de Poliție

  • Citește și: Sindicatul SANITAS cere Ministerului Sănătății să trimită de urgență Corpul de Control la DSP Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.