Italia, primul hop în calea spre Jocurile Olimpice. Dodean ar putea evolua pentru a patra oară sub cercurile olimpice





Echipa națională feminină de tenis de masă, cu arădeanca Daniela Dodean-Monteiro (32 de ani) sub tricolor, și-a aflat adversara din faza semifinală a turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice 2020, care are loc în Gondomar, Portugalia, între 22-26 ianuarie.
Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean-Dodean și Irina Ciobanu vor încerca să treacă de Italia, pentru o „finală” cu câștigătoarea dintre Suedia și India. Câștigătoarea finalei se califică automat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar naționala înfrântă în finală intră pe un nou tablou, care mai asigură un loc pentru Tokyo.
Dodean, doar cu echipa
Primele nouă naționale clasate în turneul preolimpic se califică la Jocurile Olimpice din Japonia. De asemenea, două sportive din fiecare națională clasată în primele nouă, se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de simplu. Bernadette Szocs (locul 19 mondial), Eliza Samara (locul 31 mondial) sunt fetele care ar urma să evolueze la simplu, în detrimentul lui Daniela Dodean-Monteiro (locul 133 în lume) şi Irina Ciobanu (locul 113).
Pentru jucătoarea legitimată la CSM Arad ar putea fi a patra calificare la rând la o ediţie a Jocurilor Olimpice, după Beijing 2008, Londra 2012 și Rio de Janeiro 2016.
Șapte „bilete” sunt date
Până acum sunt calificate la Tokyo, în proba pe echipe feminin, şapte naţionale: China (locul 1 în lume, campioană mondială şi olimpică en-titre), Japonia (ţară gazdă), Germania (campioană a Jocurilor Europene), dar şi campioanele altor continente: Egipt, SUA, Brazilia şi Australia.
Selecţionata masculină, alcătuită din Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareş Şipoş şi Cristian Pletea (antrenor Andrei Filimon), va înfrunta Slovacia în semifinală, iar în caz de victorie va evolua cu Franţa sau Danemarca.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)