joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Controale de Revelion la săli de evenimente din Arad. Inspectorii de prevenire ai ISU au dat amenzi pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

  de Ioana Costaș | 1 ianuarie 2024, 1:04 PM | Știri Arad

  0

  Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad au efectuat mai multe controale, în noaptea de Revelion, la săli de evenimente și pensiuni de pe raza municipiului și județului nostru, unde au fost organizate evenimente cu public numeros.

  În urma controalelor a fost descoperită o locație unde nu exista autorizație de securitate la incendiu, în timp ce într-un alt loc autorizația de securitate la incendiu și-a pierdut valabilitatea, dar și alte nereguli, inspectorii de prevenire ISU Arad aplicând amenzi de peste 115.000 de lei.

  Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Vasile Goldiș» al Județului Arad au efectuat în noaptea dintre ani 5 controale pe linia apărării împotriva incendiilor, la operatorii economici din județ și municipiu. Pe timpul verificărilor au fost identificate: un obiectiv care nu deținea autorizația de securitate la incendiu, un obiectiv a cărui autorizație de securitate la incendiu și-a pierdut valabilitatea, iar 3 unde s-au constatat încălcări care țin de exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare și a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.

  În urma acestora, au fost constatate 9 deficiențe, fiind aplicate următoarele sancțiuni contravenționale: un avertisment și 8 amenzi în cuantum de 115.550 lei. Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

  Citește și: ISU Arad, controale la 43 de unități de învățământ

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.