marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ISU Arad, controale la 43 de unități de învățământ

  de Ioana Costaș | 11 septembrie 2023, 11:08 AM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  În ultimele 12 luni, inspectorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad au derulat 43 de controale de prevenire la unități de învățământ, cu rolul de a înlătura eventualele deficiențe pe linia siguranței la incendiu.

  Principalele aspecte urmărite pe timpul controalelor au vizat asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor, dotarea cu stingătoare de incendiu și verificarea periodică a acestora, funcționarea la parametri proiectați a rețelelor de hidranți și a instalațiilor de detectare, semnalizare și alarmare a incendiilor și funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare.

  Potrivit reprezentanților ISU Arad, pe timpul acțiunilor desfășurate în unitățile de învățământ au fost executate 86 de instruiri și exerciții de evacuare, la care au participat mai bine de 593 de preșcolari, elevi, cadre didactice, nedidactice și personal auxiliar din unitățile de învățământ.

  În ceea ce privește procesul de autorizare din punctul de vedere al securității la incendiu inspectorii de prevenire din cadrul ISU Arad au venit în întâmpinarea beneficiarilor, pentru soluţionarea situaţiilor existente şi acordarea asistenţei tehnice de specialitate necesare.

  „Categoria de construcții cu destinația de învățământ cunoaște o dinamică continuă, care depinde substanțial de lucrările de modificare care se execută. Important este ca aceste modificări constructive să fie finalizate și să se întreprindă demersurile necesare pentru a obține autorizația de securitate la incendiu. Obținerea actului administrativ în discuție reprezintă o validare a îndeplinirii cerinței fundamentale «securitate la incendiu», ceea ce conduce și la creșterea gradului de siguranță a preșcolarilor, elevilor și personalului didactic care își desfășoară activitatea în spațiul respectiv”, transmit reprezentanții ISU Arad.

  Potrivit acestora, obligația solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu revine beneficiarului investiției, respectiv autorității publice locale care are în administrare respectivele clădiri sau unității de învățământ.

  Odată cu începerea anului școlar, inspectorii din cadrul ISU Arad anunță că vor intensifica acțiunile de îndrumare și control la aceste categorii de obiective și vor continua organizarea exercițiilor destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc pentru copii și cadre didactice.

   

  Citește și: Din lipsă de uși, pentru elevii de la Colegiul Național Elena Ghiba Birta drumul spre „acasă” a început la Filarmonică

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.