La Arad, e nevoie să implori Primăria să intervină în problema invaziei de țânțari și de tigrii platanului

  de Raluca Medeleanu | 14 July 2021, 1:51 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  imagine cu rol ilustrativ / arhivă

  Problema țânțarilor și, mai nou, a insectelor numite tigrii platanului devine din ce în ce mai iritantă pentru oamenii care stau la casă, ori ies la o plimbare sau la o terasă, seara, în oraș. Există multă nemulțumire în rândul cetățenilor mai ales față de lipsa de reacție promptă a Primăriei municipiului Arad, care arareori face acțiuni de dezinsecție. Mai mult, disperarea unora dintre arădeni a ajuns până acolo încât redactează scrisori deschise în care efectiv imploră municipalitatea să ia atitudine.

  „În atenția Primăriei Municipiului Arad,
  În atenția domnului primar, Călin Bibarț,
  Noi, arădenii, vă rugăm să luați în serios dezinsecția, deoarece, și în acest an, ARADUL ESTE INVADAT DE ȚÂNȚARI ȘI TIGRII DE PLATAN! Sunteți din nou luați prin surprindere, deși suntem în mijlocul verii!
  Noi, arădenii, vă rugăm să folosiți substanțe pentru omorârea țânțarilor, nu pentru înmulțirea și «turbarea» lor!
  Arădenii înțeleg proverbul românesc «Omul gospodar își face vara sanie și iarna car», dar nu îi luați la mișto și luați pom de Crăciun în toiul verii și programați «de urgență» această dezinsecție prin luna decembrie!
  Semnează
  Mulți arădeni mușcați!!”, se arată într-o postare a unui arădean, care are deja sute de distribuiri pe Facebook.

  Este important de menționat și că Primăria încă nu are semnat un nou contract cu o firmă de dezinsecție. Cel pe care municipalitatea în avea cu firma DD Chim a expirat încă de anul trecut, iar acum, desemnarea unei noi firme e blocată din cauza unor contestații la licitația publică lansată pe SEAP.

  Potrivit Hotărârii Nr.99/2021, „activitățile de combatere încep din martie-aprilie și continuă lunar până în octombrie-noiembrie”. O astfel de acțiune a fost realizată doar în luna iunie.

  Citește și:

  • Țânțarii vor da bătăi de cap arădenilor în această vară! Primăria încă nu are contract cu o firmă care să se ocupe cu dezinsecția

  • Din nou, invazie de „Tigrul platanului” la Arad. Ce este și cum ne apărăm de înțepăturile insectei

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.