ISU Arad a primit o nouă autospecială de ultimă generație

  de Special Arad | 24 August 2022, 12:01 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. O autospecială de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă, din totalul celor 200 care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldis” al județului Arad.

  TIPURI DE MISIUNI:
  autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

  CARACTERISTICI:
  – deplasarea rapidă: transmisia 6×6 și garda mărită la sol permit deplasarea inclusiv pe terenuri accidentate;
  – cabină dublă prevăzută cu 6 locuri pentru transportul personalului propriu;
  – rezervor de apă cu capacitatea de 10.000 de litri;
  – rezervor de spumogen cu capacitatea de 400 de litri;
  – viteză maximă: minim 100 km/h;
  – puterea motorului: 520 cai putere;
  – agregat de pompare cu dispozitiv automat de amorsare, cu două trepte de presiune (joasă și înaltă);
  – tun portabil de refulare cu apă (3000 l/minut) și spumă având forma jetului reglabilă;
  – accesorii specifice pentru stingerea incendiilor;
  – autospeciala poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.

  ACHIZIȚIE/COST: Proiect: VIZIUNE 2020, Program Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020), cod SMIS: 134028. Costul autospecialei complet echipată este 1.698.368 lei, inclusiv TVA.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.