joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ipotezele medicilor în cazul deceselor și al îmbolnăvirilor în masă al pacienților de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

  de - | 27 noiembrie 2023, 7:51 PM | Naţional

  0

  Au apărut noi date în ancheta care vizează morțile suspecte de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, după ce pacienții au mâncat pește primit de pomană de la o mănăstire și conserve de pește servite de unitatea medicală.

  Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală din Iași au verificat dacă pacienții de la Murgeni au fost expuși la o substanță cu potențial toxic, cum ar fi pesticidele, nitrați, nitriți, alcool sau medicamente în doze foarte mari.

  Analizele toxicologice la probele prelevate de la pacienții Spitalului de Psihiatrie Murgeni au ieșit negative, astfel că a fost exclusă varianta ca pacienții să fi ingerat o substanță periculoasă care să fi provocat moartea a trei oameni și probleme intestinale altor zeci de bolnavi.

  Medicii cred astfel că sursa infecției ar putea fi o bacterie. Rezultatele probelor biologice nu au venit încă. Acestea vor arăta cu exactitate ce a provocat toxiinfecția alimentară de la unitatea medicală din Murgeni.

  Medicii au acum mai multe variante de lucru. Una dintre ele ar fi ca o persoană bolnavă care a manipulat mâncarea să fie sursa infecției, dar este luată în calcul și varianta ca o persoană să nu se fi spălat pe mâini sau să nu fi purtat mănuși.

  Starea pacienților internați este stabilă, dar medicii îi vor mai ține o perioadă în spital pentru supraveghere.

  sursa: Adevărul

   

  Citește și: Bărbat de 81 de ani, salvat de medici după ce a ajuns la Spitalul Județean Arad cu anevrism de aortă abdominală

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.