Ipocrizie și putreziciune sistemică

  de - | 23 September 2019, 9:14 AM | Contributors

  0

  De 30 de ani se păstrează neschimbate mecanismele comunistoide de organizare a învățământului de către TOATE partidele politice.

  Sefii Inspectoratelor sunt numiți politic. Inspectoratele angajează profesorii. Inspectoratele decid accesul în profesie prin examenele de titularizare. Conducerile școlilor sunt decise de Inspectorate. Inspectoratele decid aplicarea de sancțiuni sau neaplicarea acestora.

  Consecinte

  Într-o unitate de învățământ corpul profesoral este determinat de deciziile Inspectoratului. Conducerea este determinată de decizia Inspectoratului. Profesorii trebuie să fie atenți la conducerea școlii care este expresia voinței Inspectoratelor.

  Profesorii trebuie să fie atenți la birocrație, la relațiile persoanelor din sistem, persoanele cu influență. Inspectoratele au rol de coordonare de castă și de mușamalizare a malpraxisului. Inspectoratele au rolul de a asigura liniștea cadrelor didactice, mai ales a celor incompetente și fără chemare.

  La final

  Școlile nu pot face performanță fiindcă nu au nici un drept să se administreze. Școlile sunt dependente doar de Inspectorate și de factorul politic.

  Școlile nu se simt responsabile pentru elevi, pentru educație. Elevii sunt priviți ca scuză pentru salarii și alte privilegii, sunt neimportanți, destinele elevilor sunt nevaloroase și nu interesează pe nimeni.

  Metodele de predare pot să fie oricât de imbecile. Tratamentele aplicate elevilor pot să fie discreționare, abuzive.

  Elevii sunt tratați diferențiat în funcție de susținerea de care beneficiază sau nu. Totul se face din pix. Realitatea evidentă nu se vede – doar birocrația fără sens.

  Părinții sunt sau devin o turmă de idioți care n-au cum să înțeleagă … nimic. Ei nu au nicio cale să intervină în administrarea școlilor. Ponderea nesemnificativă a reprezentanțlor părinților, tot niște individuți aleși de profesori după pile și influență, în consiliile de administrație a școlilor este un exemplu de mod de excludere a lor din tot ceea privește educația copiilor lor.

  Social

  Se rostogolește corupția sistemică, iresponsabilitatea și se generează un nivel inacceptabil de pregătire a elevilor.

  Rolul de dascăl este golit de conținut și este înlocuit cu o mică feudă pentru fiecare profesor, unde face ce vrea fără să fie tras la răspundere. Mai există și profesori idioți care se raportează la o normalitate devenită anormală. E adevărat că ponderea „idioților” este tot mai mică, aceștia fiind continuu înlocuiți de pile, politruci și alți neaveniți.

  Furtul, tupeul, impostura și negocierile ascunse devin calitățile necesare accederii în profesie și caracterizează sistemul de învățământ din România.

  Mediul economic nu găsește forță de muncă calificată și elevii, majoritatea incompetenți, fără abilități și cunoștințe utile pe piața muncii se vor găsi în fața unui parcurs social, profesional și familial marcat de ratare, frustrare, sărăcie și prostie.

  Bunăstarea și tot viitorul țării sunt sacrificate de dragul privilegiilor politrucilor care populează inspectoratele școlare, care au devenit doar instrumente de influențare politică, de satisfacere de ambiții, de dobândirea de mici avantaje meschine.

  Schizofrenie

  Cu maximă ipocrizie legea educației stabilește că elevii sunt beneficiarii direcți ai sistemului. În realitate singurii beneficiari sunt pilele din inspectorate, din conducerile școlilor și profesorii impostori.

   

  Gala F. Martin

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.