duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ioțcu și-a plimbat panglicarii pe șantierele Sultanatului său, după care le-a dat o ciorbă la „Moara cu noroc”-ul propriu și personal…

  de Lucian Valeriu | 22 mai 2014, 12:56 PM | Culise | Recomandările editorilor

  5

  Am fost și io la „Moara cu noroc” de câteva ori… nu-i nașpa. Miroase a bogăție proaspătă, a bani împinși cu piciorul în sacoșe, a romantism rural și a teamă de viitor… dar dacă faci abstracție de asta… sau, mai ales, dacă fix asta cauți, e ok. Mărturisesc public că niciodată nu mi-am plătit consumația din portofelul personal (hanul aproape că impune, ca regulă subsidiară, un „numai dacă te invită cineva care plătește”), dar nici nu am consumat mare brânză… Noi, ăștia, ne mulțumim cu puțin spre nimic… așa că mare pagubă nu facem nimănui… nici măcar celor care ne fură.

  Nici colegii mei care au făcut ieri cohortă în spatele lui Ioțcu nu cred să fi plătit ciorba

  de burtă, din orz sau de prune în altceva decât în texte gen «ARAD. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA), Nicolae Ioţcu, împreună cu directorul Companiei de Apă Arad, Gheorghe Bănăţean, şi alţi şefi de servicii din cadrul CJA au efectuat o vizită de lucru pe şantierele din Şiria, Pâncota şi Ineu, unde au demarat lucrări la modernizări şi extinderi a reţelelor de apă şi canalizare. Lucrările fac parte din master planul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, proiect implementat pe fonduri europene şi care are o valoare de peste 577 de milioane de lei.»… dar… scump, dom`le, scump!
  Acuma, io, unul, nu cred că cineva… un cititor cu toate țiglele pe casă citește asemenea gen de articole (nu cred că le citea nimeni nici pe timpul lui Ceaușescu… când numai de astea găseai în ziare)… decât dacă e plătit să le corecteze… sau nici atunci… că-s pline de greșeli de redactare (dovadă a faptului că și ăluia care le scrie i se rupe de subiect)… dar targetul lor nu sunt cititorii „de rând”. Publicul lor-țintă îl reprezintă ăia… doi-trei „de bază”… care își pun semnătura pe actele de finanțare a respectivelor șantiere ale patriei… care finanțează, la rându-le, investiții private interesante, precum hanul „Moara cu noroc”.  Uite ce zice Sultanul însuși: «Ultima vizită a şefilor de la CJA a avut loc la Ineu, acolo unde se lucrează tot la canalizare şi la reţeaua de apă. „Mă bucur că firma care a câştigat licitaţia este în grafic cu lucrările. Mai mult decât atât, sperăm ca modernizarea reţelelor de utilităţi să fie finalizată înainte de termen, respectiv în 2015. Reprezentanţii constructorului au spus că ar putea reuşi acest lucru”, a menţionat preşedintele CJA.»
  Mergeți pe firul logic al (vorba lor) „periplului pe șantierele județului” și veți vedea ce loc potrivit ales e „Moara cu noroc”… și locația aleasă pentru dat de mâncat și băut la presa fidel-obedientă… biata de ea.  Ceea ce se întîmplă în undergroundul problemei, da, e foarte interesant… dar despre asta n-o să citiți în altă parte în afară de acest site… și, desigur, de aceea nu ne invită, nu ne va invita niciodată și nici noi n-o să fim foarte curioși de asemenea chermeze dubioase… decât tratându-le așa…

  Uitați-vă la pozele alăturate: vedeți diferențe semnificative

  în afară de faptul că Ceaușescu era mai stilat, șanțurile lui erau mai mari și fotografiile de astăzi sunt color?… că io nu prea…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Regula de trei ori simplă. Ia vezi în ce locații s-a dus bardul de la căprioara? Șiria (app și bot trebuia să o ia în bot cu ANI-ul!Îi bine mersi și se pregătește de ziua satului); Pâncota – păcat retter, neaamț curat să dai mâna cu un bellaciao pârlit, cum am mai zis, fochist la soare; Ineu, cumva ”acasă” pe melodia lui Smiley. Imaginea cu căruța i s-ar potrivi piticului cu mustațăioțcu).
   Acum, după ce v-ați făcut oarece încălzire la scris pe site-ul ăsta bijuterie, mai vreți și CIORBA RECUNOȘTINȚEI?! Nooooo, nu-i frumos, redactori! Normal că le sunteți guzganilor ăstora ca sarea-n ochi. Ce să vă arate ei acolo la canalizări și extinderi de rețele? Ce-i în groapă și ce-i în mapă? Cât au furat – din momentul în care s-a lansat proiectul (costul?),aprobările (costul?), peșcheșurile pe lângă ”tu-mi dai aia io-ți dau aialaltă” -caietul de sarcini (basm nedigerabil), câștigarea licitației de către firma…nu conteazăioțcule – șantierul, materialele, lucrarea în sine, prelungirea sau nu a desfășurării lucrărilor, ”atențiile” grele din partea ”beneficiarilor” – costul! Am obosit să scriu despre pros(ș)tii. E grav, însă, de aia strâng din dinți și nu cedez nimic din ceea ce am de spus!(și nu numai). Moara cu noroc așa cum a scris-o slavici e o poveste tristă. Ioțcucucultura lui de tirifleașcă, nu știe asta , d-aia se bucură ca prostu. Dacă așa se zice că-i cu noroc, Îi!

   0 voturi
   +1
   -1
   • Ar fi ultima… As fi de internat intr-un asezamant psihiatric… Nu e cazul… inca… cel putin (pe doveditelea si rupt legitimatiile). Stiu cine e Tays (si ii multumesc pentru implicare si empatie)… O proba in plus ca nu-s singurul care gandeste / scrie in felul asta…

    0 voturi
    +1
    -1
  2. Domnule ”curios”, nu stilul de exprimare contează (ioțculecarenucontezi) ci ceea ce exprimăm în comenturi, ideea care se desprinde din articol și REZOLVAREA PROBLEMELOR. Nu importă cine este în spatele unui pseudonim, așa cum nu contează dk bănuiești că ăla care a scris e ăla. Important e Ce a scris și Ce propune. Evident, stilul nostru de exprimare ar trebui să onoreze LIMBA ROMÂNĂ și cred că, înainte de a scrie orice, fiecare își pune ordine și morală în gânduri. Apoi le exprimă astfel încât toți cei care citesc să înțeleagă perfect ideea și concluziile. Acest site este deocamdată vertical (sper să și rămână) și mă simt liber în exprimare. Scriu atât timp cât nu deranjez (varii motive) un autor sau altul, nu denigrez pe nimeni din comentatori respectându-le punctul de vedere. Tot ce urmăresc este însăși ideea acestui site, cred: exprimarea liberă a ADEVĂRULUI; conștientizarea noastră, a tuturor că avem o țară fumoasă, un oraș frumos și că merită să apărăm cu cuvîntul și fapta aceste valori. Mulțumesc.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.