sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ionuț Badea: „Moral, în momentul de față ne gândim la ce e sub noi”

  de Lucian Dănilă | 16 aprilie 2022, 6:25 PM | Sport

  0

  UTA este în vrie… A pierdut toate partidele care au contat din play-out și obiectivul de a se clasa pe unul dintre locurile 7 sau 8 s-a volatilizat repede. Din cele cinci meciuri disputate, au contat doar cele cu Botoșani, Rapid și Sepsi, pentru că pe Clinceni și pe Gaz Metan le vor bate sau deja le-au bătut toate celelalte competitoare.

  Astfel, UTA a ajuns să tremure pentru un eventual baraj pentru retrogradare, iar în etapele care urmează va lupta direct pentru evitarea acestui lucru cu Chindia, în primul rând, dar și cu Mioveni sau FC U Craiova.

  Declarația de după meci a lui Ionuț Badea ni se pare total ieșită din contextul partidei de astăzi. Da, este adevărat că UTA a fost la câteva secunde de a obține un punct, dar era un punct mincinos în condițiile în care Sepsi a avut cel puțin șapte ocazii uriașe de a marca, în timp ce UTA a ajuns de trei ori la poartă, iar atunci când a reușit acest lucru a făcut-o pe anumite acțiuni individuale și nicidecum pe un joc de echipă, pe trasee antrenate. Ocazia lui Cardoso a venit în urma unei greșeli a lui Păun, a lui Otele după o acțiune personală a lui Miculescu.

  Badea a vorbit despre greșeli de arbitraj la acest joc, dar a uitat să spună că Horațiu Feșnic putea acorda două lovituri de pedeapsă la faultul lui Batha și hențul lui Otele.

  Sepsi a trimis de două ori mingea în bară în prima repriză, apoi Păun a avut o ocazie bună salvată de Iacob, după care Bălașa a fost de trei ori în fața golului și doar a patra oară a reușit să trimită mingea în poartă. În timp ce vedem că UTA nu mai reușește acel joc consistent în „treimea medie”, cum spune el, joc cu care a dominat clar echipe ca FCSB, CS U Craiova, Rapid sau CFR, nu mai este în stare să joace nici acel presing prin care recupera repede mingea. UTA lui Badea s-a limitat la gândul să nu primească gol, dar a fost pedepsită la ultima fază, când a durut mai tare.

  „A fost un meci cu o primă repriză bună, în care am avut ocazii dar n-am reușit să le fructificăm. Chiar am avut un început bun de repriză a doua după care nu am mai reușit să ținem posesia în treimea medie și să ajungem mai des în treimea adversă. Apoi lucrurile s-au îndreptat către o luptă surdă, cu mingi mai lungi, cu densitate mai mare, pe care Sepsi a câștigat-o în extremis.

  E o situație destul de dificilă pentru noi în momentul de față deoarece atunci când nu reușești să câștigi o partidă, lupta se duce până în final pentru a salva un punct și cam așa a fost istoria acestui meci. Lucrurile s-au dus către o luptă la mijlocul terenului iar ambele formații au încercat să dea lovitura. Pentru Sepsi a fost acel corner de final și rămâne pentru noi dezamăgirea că în urma unei lupte pe care trebuia să o ducem până la capăt, n-am luat niciun punct“, și-a început Ionuț Badea declarația de la flash-interviul de după meci.

  El invocă un fault la Medjimorec la faza golului primit de UTA, fără a spune că la aceeași fază trebuia dictat penalty la hențul lui Otele, nicidecum corner. „La faza golului a fost fault la Medjimorec. Medjimorec lovește mingea și trimite mingea în afara terenului dar la alunecarea la care a fost supus ar fi trebuit să se dea fault. Au fost mai multe situații pe care le-am înregistrat astăzi dar nu mă leg de Horațiu Feșnic. Este un arbitru bun și sunt convins că greșelile pe care le-a făcut astăzi, dacă le-a făcut, îl vor ajuta să fie mai bun în viitor“, a continuat antrenorul echipei UTA.

  „Astăzi dacă în prima repriză fructificam măcar una dintre cele trei ocazii clare, vorbeam despre o altă partidă“, spune tehnicianul, fără a aminti și ocaziile uriașe ratate de Sepsi atât în prima parte, cât și în repriza secundă.

  „Moral evident că în momentul de față ne gândim la ce e sub noi, e mai greu să te gândești la ce e deasupra. Se pot întâmpla însă multe lucruri. Speram într-un rezultat bun pentru a reveni în lupta pentru primele două locuri dar din păcate n-am reușit acest lucru așa că trebuie să ne uităm dedesubtul nostru și vrem să ținem toate echipele sub noi“, a încheiat Badea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.