vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ionel Bulbuc: „Tabăra Căsoaia va avea un turn de 33 de metri!”

  de - | 24 noiembrie 2022, 5:56 PM | Comunicate contra cost

  0

  Fondurile europene pentru dezvoltarea infrastructurii culturale au fost subiectul principal abordat de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, în conferința de presă organizată la sediul PNL. Acesta a vorbit despre proiectul de renovare prin reabilitare energetică a Bibliotecii Județene AD Xenopol (2,5 milioane de euro). Se caută fonduri pentru investiții în Complexul Muzeal și pentru un Muzeu al Etnografiei, în clădirea de pe strada Unirii.

  „Turiștii vor să vadă specificul local, un astfel de muzeu va avea succes. Îmi doresc să fie un reper cultural etnografic pentru Arad”, a spus Ionel Bulbuc.

  De asemenea, pentru Muzeul din Lipova s-a găsit sursa de finanțare (4 milioane de euro), prin POR. Noutățile cele mai interesante vin de la Tabăra de la Căsoaia, unde se va realiza un turn de 33 de metri care asigură o vedere panoramică asupra taberei.

  „Turnul va avea cinci platforme de belvedere, pe acoperiș va fi instalată o instalație solară care produce energie pentru iluminat. Înălțimea stabilită este cea care permite o privire panoramică asupra celor trei hectare ale taberei”, a precizat vicepreședintele CJA.

  De asemenea, tabăra va avea un trenuleț pentru vizitarea taberei de sculptură. De asemenea, se lucrează pentru un teren de exatlon (teren cu obstacole) și o tiroliană, adaptarea căsuțelor pentru program de iarnă. Toate aceste proiecte vor duce tabăra la creșterea nivelului de atractivitate al taberei, care va deveni un punct de referință pentru tinerii din Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.