joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se confirmă: Tenisul de nivel internațional revine la Arad! În august, turneu feminin cu premii de 15.000 de dolari, pe terenurile bazei UTA – TenisProfi

  de Dan Lazăr | 19 aprilie 2023, 12:38 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Fundaţia Ţiriac a anunţat, miercuri , într-un comunicat, dezvoltarea circuitului propriu de turnee de tenis ITF şi WTA125 în România, începând cu anul curent, una dintre locații fiind, după cum a anunțat în exclusivitate Special Arad, orașul nostru.

  Şase turnee ITF Futures vor fi derulate în 2023 la nivel naţional de Fundaţia Ţiriac, alături de turneul WTA125 Ţiriac Foundation Trophy, organizat la Bucureşti.

  Turneele sunt cuprinse în calendarul Federaţiei Internaţionale de Tenis şi în cel al Federaţiei Române de Tenis, acestea reprezentând o completare adusă competiţiilor derulate de federaţia naţională.

  Miza celor 6 turnee ITF Futures, din care 3 în circuitul de tenis masculin şi alte 3 în cel feminin, cumulează 110.000 euro, fiecare competiţie în parte integrând premii cu valoarea de 15.000 euro şi 15 puncte ATP şi respectiv de 25.000 euro şi 25 puncte ATP.

  „Derulăm aceste turnee pentru că vrem să acordăm şansa jucătorilor români de a performa fără a aloca eforturi financiare masive aferente participării în competiţii externe. Ţinta finală este să ridicăm considerabil numărul de sportivi români aflaţi în top 1000 jucători ATP şi WTA. Fundaţia Ţiriac trebuie să îşi aducă aportul pentru a suplini lipsa de fonduri publice alocate Federaţiei Române de Tenis, extinzând astfel numărul de competiţii naţionale dotate cu premii şi puncte ATP, respectiv WTA”, a declarat Ion Ţiriac.

  (Ion Țiriac oferă premiile turneului de la Arad)

  (Ion Țiriac oferă premiile turneului de la Arad)

  Turneul de la Arad, pe terenurile bazei lui Ovidiu Fereștean

  Programul celor 6 turnee ITF Futures organizate de Fundaţia Ţiriac în România anul curent include:

  Masculin

  Trofeul Fundaţiei Ţiriac, Cluj, dotat cu premii în valoare de 15.000 euro, programat în perioada 19-25 iunie 2023.

  Trofeul Ion Ţiriac, Braşov, dotat cu premii în valoare de 25.000 euro, programat în perioada 3-9 iulie 2023.

  Trofeul Fundaţiei Ţiriac, Bucureşti, dotat cu premii în valoare de 15.000 euro, programat în perioada 18-24 septembrie 2023.

  Feminin

  Trofeul Fundaţiei Ţiriac, Arad, dotat cu premii în valoare de 15.000 euro, programat în perioada 7-13 august 2023.

  Trofeul Fundaţiei Ţiriac, Bistriţa, dotat cu premii în valoare de 25.000 euro, programat în perioada 14-20 august 2023.

  Trofeul Fundatiei Tiriac, Bucureşti, dotat cu premii în valoare de 15.000 euro, programat în perioada 4-10 septembrie 2023.

  Cel mai bun parcurs al unei jucătoare în aceste turnee feminine ITF Futures va fi de asemenea premiat cu un Wild Card la turneul WTA125 Ţiriac Foundation Trophy.

  La Arad, turneul va avea loc la baza UTA TenisProfi, una care va găzdui în premieră un astfel de eveniment. Președintele clubului arădean, Ovidiu Fereștean, este un fidel susținător al turneelor sportului alb, timp de zece ani găzduind FedCup Junior Under 18.

  Citește și: EXCLUSIVAradul va găzdui un turneu internațional de tenis feminin organizat de Ion Țiriac. Competiția cu premii de 15.000 de dolari va avea loc în iunie

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.